EMkollen: Frankrike – England

Dag fyra av EM och äntligen kliver Sverige in i handlingen. Men först ska vi “avnjuta” den första matchen i Sveriges grupp, Frankrike – England. 

Frankrike – England

Igår möttes “giganterna” Spanien och Italien. Jag trodde det skulle bli en målsnål historia och de bägge lagens försvar skulle ta ut varandra. Nu blev det ju trots allt mål i matchen, och den var mer offensiv än jag trodde. Trots att Spanien körde en “Nanne”, det vill säga, en sifferkombination 4-6-0. (Nanne förespråkade detta vid ett tillfälle han blev intervjuad i magasinet Offside). Matchen slutade 1-1, så jag fick in krysset i alla fall.

***

Dagen HIF-koppling (till bägge länderna) är gjuten för Mister Edman, Erik Edman. Innan han kom till HIF spelade han för Wigan Athletic i engelska Premier League. Och innan dess var han i Stade Rennais i franska ligan. Men inte nog med det. Erik Edman har spelat 57 landskamper för Sverige och deltog i EM 2004. Det största minnet från den turneringen är Sveriges utklassning av Bulgarien (5-0), och Edmans vänsterinlägg som en i luften liggande(?) Henrik Larsson som nickade stenhårt i mål.

Dagens match då? Jag är övertygad om att det blir oavgjort, 2-2. Kör på den!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*