Emil Krafth med 90 minuter mot Estland

201117 Emil Krafth of Sweden during the Nations League football match between France and Sweden on November 17, 2020 in Paris. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0053

Emil Krafth spelade i HIF mellan 2012 och 2015, och tillhör numera engelska Newcastle United.

Krafth har inte haft en perfekt tid i Newcastle så här långt, med både blandad speltid samt ett underpresterande lag som inte direkt hjälpt saker och ting. I landslagstruppen är han dock välförtjänt fortfarande med, och slåss med en nedåtgående Mikael Lustig om startplatsen.

Lustig har fått förtroendet i de två VM-kvalmatcher som Sverige spelat under denna landslagssamlingen, men idag var det Krafths tur när man mötte Estland i en vänskapsmatch. Det blev 90 minuter och en hållen nolla för Krafth och det svenska försvaret när Sverige besegrade Estland med 1-0 denna kväll. Målet gjordes av Marcus Berg redan i den 3:e matchminuten.

Nästa landslagssamling är först i juni när det vankas EM-slutspel. Krafth lär med största sannolikhet, såvida han kan hålla sig skadefri, vara med i den truppen men vem som kommer att vara förstaval som högerback återstår att se.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*