Dagens träning, på Olympiafältet, skedde återigen i ett strålande väder och med ett konstaterande att återväxten, i klubben, är god…

Saknades Gjorde: Bödvar Bödvarsson och Victor Göransson.

Följande är på Landslagsuppdrag: Brandur Hendriksson, Ravy Tsouka, Andreas Granqvist, Vladislav Kreida, Anthony Van Den Hurk.

Den enda U-19 spelaren som deltog var Adam Kaied.

Som vanligt skötte Marcus Linnér dagens uppvärmning. Därefter tog Mattias Lindström hand om den kvadraten-liknande övning där truppen delas in i två lag för att försöka hålla bollen inom sitt lag samt ha ett högt bolltempo. Övningen flöt på rätt bra och tempot på bollen var helt okej.

Man skulle därefter spendera en stor del av av dagens träning med fokus på speluppbyggnad/avslut. Detta genom att låta mittbackarna starta upp en rad olika anfallskombinationer. Dessa var bland annat spel ut på kanten för inlägg, höga djupledsbollar på inlöpande yttrar, väggspel mellan forward och ytter samt djupledsboll på forward.

Från början bestämde Jörgen Lennartsson hur anfallen skulle se ut, men efter hand hade spelarna ”fått färgerna, nu får ni måla anfallen och tavlorna själva” som han själv uttryckte det. Det såg fint ut ibland, och man har kommit en lång väg sedan sina första veckor i hur man sätter upp snabbare anfall. Tempot i bollen är helt enkelt högre.

Imponerade under denna övningen gjorde 19-åringen Adam Kaied. Han har ett otroligt fint tillslag och visade även att han har en viss fallenhet för huvudspelet trots att han kanske inte har längden på sin sida.  Även Wilhelm Loeper stod ut med sin förmåga till timing i löpningarna och fina avslutsförmåga.

Det ska också sägas att både Alex Nilsson och Kalle Joelsson stod för flera fina räddningar under övningen.

Till slut avslutade man dagens träning med en lekfull nicktävling mellan äldre och yngre under ledning av Mattias Lindström. En Övning som de yngre tog hem.

Dagens något lättare träning avslutades efter cirka En timme och 30 minuter.

 

Föregående inlägg Granen har stärkt sina EM-aktier
Nästa inlägg Emil Krafth med 90 minuter mot Estland

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: