Ema Boateng klar för ny klubb

Ema Boateng tillhör numera New England Revolution Foto: Björn Wijk

Emmanuel Boateng spelade i HIF mellan 2013 och 2016 innan han lämnade för att återvända till USA, där LA Galaxy blev destinationen. Efter ett par klubbyten under de senaste två åren lär den ghananska mittfältaren nu hoppas på en längre sejour i klubben som han blev klar för i dagarna.

Efter att ha varit i princip ordinarie i LA Galaxy under två-tre säsonger fick Boateng under 2019 se sig om efter en ny klubb. Destinationen blev DC United, men efter endast fyra framträdanden under året han befann sig i klubben, bar flyttlasset vidare till Columbus Crew. I Columbus fick Boateng vara med om att vinna MLS-cupen, men totalt sett var det ändå en individuellt misslyckad sejour då mittfältaren fick snålt med speltid under sina ynka sex månader i klubben.

Nu bär det alltså av igen. Boateng håller sig kvar på den östra sidan av USA med New England Revolution som ny klubbadress. Klubben kommer från närheten av Boston och hade en relativt lyckad säsong i 2020. Man tog sig hela vägen till final i den östra konferensens MLS-slutspel, innan man förlorade mot Columbus Crew som hade just Boateng i truppen.

Boateng återförenas nu med tränaren Bruce Arena, som var tränare för LA Galaxy under Boatengs mest lyckade period i klubben, och med de förutsättningarna finns alla möjligheter för mittfältaren att ta sig en fast plats i startelvan och slå sig fast i Boston på längre sikt.

Vi på AOH önskar Ema Boateng ett stort lycka till i sin nya klubb!

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

1 trackback/pingback

  1. Bedoya målskytt när Philadelphia tog tung seger – Allt Om HIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*