Eiswohld har väntat länge

 Att det blir Johan Eiswohld som går in och ersätter avstängde May Mahlangu mot Häcken var Conny Karlsson oväntat snabb att meddela. Nästan direkt efter matchen konstaterade Conny att ”Johan är den som ligger närmast till att ta platsen”. Själv vill Johan inte ta ut något i förskott men han konstaterar förstås att: ”får jag chansen kan jag bara gå in och göra mitt bästa”.

– Det är en chans jag har väntat länge på. Jag har jobbat hårt på träningarna för att få den.

21-årige Johan Eiswohld kom till HIF 2007 från Lunds BK, där han gjorde en väldigt kort sejour eftersom han gått dit samma år från moderklubben Södra Sandby.

För Eiswohld krävs det nästan en avstängning av Gashi eller Mahlangu för att han ska få chansen.

– De båda är oerhört duktiga och det är väl klart att en tränare gärna ser kontinuitet på de centrala positionerna, som innermittfältet och mittbackarna.

Johan har hittills fått nöja sig med några inhopp.

– Det blev ju ca 20 minuter i premiären mot Mjällby. Och tre gånger i fjol samt en 2008. Men det här skulle bli första gången från start om jag nu får chansen.

– Häcken kan bli ett kul lag att möta. Jag vet inte så mycket om dem mer än att de spelar en ganska trevlig fotboll. Men före match har vi ju alltid en genomgång om motståndarna så då lär jag få veta det jag behöver.

Nu är HIF det enda obesegrade laget i allsvenskan i år och Johan hoppas förstås att den sviten ska stå sig över söndag.

– Vårt försvarsspel har ju fungerat väldigt bra. Vi är otroligt stabila bakåt så det är svårt att göra mål på oss och det är väl en viktig förklaring till vår fina tabellplacering. Men hur länge vi kan förbli obesegrade är svårt att säga. Vi gör vårt bästa och det ska ett bra lag till för att slå oss, konstaterar Johan.

2 kommentarer

  1. Eiswohld från start i helgen känns oerhört tveksamt. Inte pga att jag inte tror på hans fotbollskunnande. Men jag hoppas att han inte studerar Mjällbyspelarna alldeles för hårt så att han på så sätt missar vilka spelarna i Häcken är. Jag tänker förstås på hans uttalande ovan om att “Mjällby kan bli ett kul lag att möta.” Eller är det en felskrivning?

    Häcken så klart – redigerat nu – Redaktionen AOH

  2. Bergholtz hade också varit ett alternativ även om Conny (& Marcus själv) mer ser han som yttermittfältare numera så minns jag Marcus från några U21-matcher där han skötte sig fint centralt på mitten med bra passningar & fint öga för spelet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*