Du kan kalla mig för idiot…

Det har jag ingenting emot…
Nyss hemkommen, uppgiven och besviken som man bara kan bli efter ett Olympiabesök. Frågorna är många och alternativen på vad som gick fel i afton cirkulerar likt en tornado innanför skallbenet. Fotboll är en lustig form av underhållning enligt vissa, ett sjukt och enträget gift säger andra. Tänk om man istället kunde hålla på Man Utd, på fullt allvar anse att Tomas Ledin är en missförstod poet, samt att Schlagerfestivalen faktiskt är årets höjdpunkt.

Lika tom som man känner sig efter dagens poängtapp, lika skön och förlösande var euroforin i samband med det förra hemmaderbyt. Och lika säkert som att Tom Prahl inte var den enda som kisade på Olympia idag, är det att en del spelare troligtvis lackade ur i omklädningsrummet efter matchen.

Detta till trots är vi ändå i delad serieledning och en piggelin erbjuds till den som kan erinra sig sist vi var det vid samma tidpunkt på säsongen. HIF brukar ju som bekant annars reparera vårsäsongen genom att spela bra under hösten. Kan faktiskt bli kul att se hur långt det kan räcka om man för en gångs skull inte är avhängda från toppskiktet när serien vänder. Nu väntar ju Häcken borta i nästa omgång och det brukar vara lika givande som att åka till Halmstad, Örebro eller Gävle för den allmänne HIF-supportern.

Men någonstans i all uppgivenhet så noterade jag ändå att något faktiskt har blivit bättre på Olympia de senaste åren – Stödet.

Det må så vara att dagens match inte går till historieböckerna som den mest välspelade. Faktum är att spelkvaliten sjönk stadigt under hela matchen, men detta till trots så blev stödet faktiskt bara bättre och bättre. Talar desperationen sitt tydliga språk ? Eller skall vi bara sitta ner och hålla käft då det tydligen ändå inte spelar någon roll ? Jag lämnar i alla fall Olympia med gott samvete om att jag har gjort mitt yttersta för att hjälpa laget från läktaren. Nu räckte det inte denna gång, men det finns en passionerad och hängiven vi-mot-dem känsla som jag ibland önskar att fler vanliga åskådare också ville ta del utav, men det är väl som poeten säger: Man måste gilla läget…

3 kommentarer

  1. Oj vad de gjorde allt omständigt. Chansa skulle bytts ut tidigt det var mycket sidled.

    Efter 60 minunter skulle 3 byten gjorts chansa mot landgren, sundin mot jönsson, bergholtz mot lantz.

    2st chansningar ingen av dem höll. Våga vila spelare som inte är helt OK det är mkt bättre

  2. Dagens Hegerforsare: Man skulle aldrig ha chansat med Chansa.

    Ställer mig ändå mest frågande till att Landgren föredrogs framför Sundin, men nu låter vi Häcken få betala för detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*