Det spekuleras…

Imad Khalili Foto: Bjarki Tordarson

Vi står mitt emellan säsonger vilket alltid ger upphov till ryktesfloreringar. Under titeln “Det spekuleras…” kommer vi ge er de senaste ryktena avseende spelare/ledare med koppling till vårt eget HIF

Enligt Barometern så är den förre HIF-tränaren, Peter Swärdh, på väg tillbaka in i Kalmar FFs organisation. 55-åringen var huvudtränare hos smålänningarna 2015 till 2017 men denna gången är det inte något tränaruppdrag som skall ligga i potten. Istället förväntas Swärdh bli ny chefsscout i klubben.

Swärdhs senaste uppdrag var som huvudtränare i Trelleborgs FF där han fick sparken i oktober 2019. Förutom Kalmar och Trelleborg så har han även tränat Mjällby och Åtvidaberg. Till HIF kom han redan 1999 och stannade under sju säsonger. Inledningsvis som tränare för vårt Tips-elit lag men när Sören Cratz fick sparken, 2002, klev Swärdh in som “räddare i nöden” och styrde laget till en fjärdeplats i Allsvenskan. Han fick sedermera fortsatt förtroende och fortsatte, som huvudtränare, till 2006.

***

Imad Khalili har tillhört Hammarby sedan 2015 och skall, enligt uppgifter, ha ett kontrakt som sträcker sig över 2021. Detta hindrar dock inte FotbollDirekt att antyda att en ny karriär kan vara i faggorna för den forna skyttekungen. Enligt uppgifter pågår diskussioner med IF Frej om att 33-åringen skall kliva in som tränare i klubben. Det skall dock inte bli aktuellt förrän till sommaren då Khalili förväntas fortsätta spela fram till sommaruppehållet.

Khalili inledde sin karriär i Högaborg innan han skrev på för HIF 2005. Under sin två år i klubben handlade det mest om bänknötande och utlåningar innan han, 2008, lämnade för spel med IFK Norrköping. 2013 återvände han, under en kort period, till HIF och hann även vinna den Allsvenska skytteligan med sina 15 mål, fördelade på åtta mål för Helsingborg och sju för IFK Norrköping.Tiden i HIF blev dock väldigt kort innan han lämnade klubben för en mindre lyckad utlandskarriär.

***

På kontraktsfronten står fortfarande ett antal fd HIFare utan nya klubbar. Förutom Adam Eriksson, Joseph Ceesay och Erik Figueroa och Calle Thulin, som släpptes vid årskiftet, så hittar vi namn som Alexander Farnerud, Gustav Jarl och Junes Barny bland de spelare som är på jakt efter nya arbetsgivare.

***

Vår förre anfallare, Robin Simovic, är även han klubblös efter en mindre lyckad period i norska Odd. Totalt blev det 13 matcher (2 mål) under tiden i Norge och frågan är nu vad nästa steg i karriären blir? Julledigheten har i alla fall 29-åringen spenderat på bästa sätt då han gift sig. Vi på AOH skickar givetvis våra varmaste gratulationer till brudparet

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*