Helstrup ”nollade” i toppmöte

170324 Helsingborgs Bradley Surprise Ralani och Frederik Helstrup jublar efter 3--1 av Surprise under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Nordsjälland den 24 mars 2017 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Frederik Helstrup startade för sitt Almere City i gårdagens toppmöte mot De Graafschap i den holländska andradivisionen. 

27-åriga Frederik Helstrup, som lämnade Helsingborgs IF för polska Arka Gdynia i 2017, har sedan juli månad spelat för Almere City som huserar i den holländska andradivisionen. Mittbacken har konsekvent tagit en ordinarie plats i elvan sedan han anslöt till klubben.

Almere tog igår kväll emot tredjeplacerade De Graafschap, som inför matchen låg fem poäng efter Helstrups lag på andra plats. Den danske mittbacken spelade 90 minuter i matchen som slutade 1-0 till Almere City efter mål i den 90:e matchminuten, då holländska anfallaren Thomas Verheydt dök upp och avgjorde matchen för sitt lag.

Segern igår innebär att Helstrups lag behåller sin andraplats i serien, samtidigt som man med en match mer spelad har samma poängantal som serieledande SC Cambuur. Med hela 43 poäng på 18 matcher har man dessutom hela åtta poäng ner till tredjeplatsen, vilket innebär att man med 20 matcher kvar av serien har ett bra utgångsläge för att kunna knipa en av de två automatiska uppflyttningsplatserna.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*