VM-kollen (eller?)- 20

Kvartsfinaldags i VM. Vi närmar oss slutet på turneringen och redan nu ser vi fram emot nästa VM (som spelas i Brasilien 2014), där vi kommer ha ett Svenskt landslag på plats och vi slipper dessutom dessa idiotiska plasttutor!

Holland-Brasilien. Dagens första kvartsfinal kan faktiskt bjuda på bra fotboll. Brasilien har kört på i “vanlig” ordning, medans Holland smyger sig igenom turneringen. Jag har ju träffat rätt tecken de flesta gångerna, även om jag missat målmässigt. Jag kör på magkänslan även här och ger Holland vinsten.

Mitt tips: 2-2 full tid, straffarna vinner Holland med 5-3.

HIF-kopplingen: Här gör jag en ganska aktuell koppling som flätar ihop både Brasilien, Holland och HIF.
Leandro Castan gjorde inte mycket nytta för HIF, men ett mål fick han på sitt CV i alla fall, och detta var mot Holländska PSV i UEFA-Cupen.

***

Uruguay-Ghana. Afrikas enda kvarvarande hopp i turneringen stöter på ett svårspelat och svårbedömt Uruguay. Jag hoppas (för turneringens skull då) att Ghana fixar det och slår ut dagens andra sydamerikanska lag.

Mitt tips: 1-2

HIF-kopplingen: En av de mest minnesvärda matcherna som spelats på Olympia är från 1998 då Chelsea kom på besök i dåvarande Cupvinnarcupen. I det laget spelade en stor fransk spelare, som egentligen är född i Ghana (Accra), Marcel Desailly. Matchen slutade 0-0.

4 kommentarer

  1. Varför har ni stängt av kommentarsfunktionen på ett av få intressanta inlägg? Ni skjuter er själva i foten. Tråkigt.

  2. Trist att du anser att det finns få intressanta inlägg. Anledningen till att kommentarsfunktionen togs bort i det inlägg du syftar till var att det började dyka upp inlägg som kunde falla under kategorin “förtal”. Förtal är inget vi vill förknippas med även om vi skulle få ont i foten.

  3. Det har jag full förståelse för, men inläggen som skrivs i kommentarsfunktionen är något som respektive skribent får stå för. Det är inte Allt om HIFs ansvar om skribenter förtalar, och det tror jag att de flesta förstår.

    Tvärtom borde debatt och samtal uppmuntras, de värsta galningarna brukar man kunna vinna en argumentation emot.

  4. Jag gjorde det valet att jag inte ville ha smutskastning av en person som nyligen avrättats. Det handlar inte om debatt i det fallet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*