– Det kan komma anledning att diskutera med Haugesund

Uppgifterna väller fram i olika medier och “sanningarna” blir fler och fler i media. Ofta blir dessa “bekräftade” genom att fler och fler medier väljer att skriva om det. Det senaste är Nikola Djurdjic “vilja” att lämna HIF för större ligor. I detta sammanhang har det bland annat framkommit att Haugesund har rätt att mer eller mindre strunta i den option som HIF sägs ha och att Nikola skulle kunna tacka nej till det personliga kontraktet.

Andra saker som det snackas mycket om är tränarbiten. Är Roar klar eller hur står det till med detta? Hur var det med Finnbogason, är det samma läge nu för Djurdjic? Är klubbens ekonomi i kris? Har domarrapporten angående Larsson och Atta kommit och hur ställer sig klubben till den i så fall? Här försöker vi reda ut allt detta, men självklart återstår en del frågetecken men en del kan vi nog räta ut. Vi tog helt enkelt kontakt med Paul Myllenberg och ställde några frågor.

 

Alfred Finnbogason

Här hade HIF ett förslag att ta ställning till och hade en deadline. HIF svarade på detta och accepterade avtalet. Detta brydde sig inte Lokeren om utan ringde till Alfred Finnbogason och gav ett ultimatum. Lokeren eller Hereenveen. Detta beteende ansåg HIF vara skäl för att gå vidare rättsligt med men inget har hänt. En uppdatering från Paul: – Vi var i kontakt med en advokat och han menade att vi verkligen hade rätten på vår sida. Men vi valde att inte gå vidare av den anledningen att vi inte skulle få spelaren tillbaka och att det skulle tagit kraft från vår övriga verksamhet. När vi sedan fick Nikola så fanns det ingen anledning att ta det vidare överhuvudtaget.

Det kan konstateras att Finnbogason inte imponerade förrän efter tränarbytet då både han och Sörum(!)  levererade under juli och augusti.

Nikola Djurdjic

Nikola anslöt till HIF i slutet av augusti. På lån. Detta gav HIF-supportrarna skrämselhicka av förklarliga skäl. Ännu en spelare på lån. Men här framgick det tidigt att man hade en tvingande option och att Djurdjic redan hade godkänt ett treårskontrakt om HIF valde att utnyttja optionen. Under tiden fram till dags dato har det sakta med säkert glidits på uppgifterna. Det snackas om att Nikola inte skulle godkänna det personliga kontraktet (trots uppgiften att det redan var klart) och att Haugesund kunde strunta i HIF:s option om det kom ett högre bud.

Foto: Bjarki Tordarson

– Det är rätt att vi har en option och om vi väljer att utnyttja den så är Nikola vår. Vi har redan klart med villkoren med Nikola. Men det kan komma anledning att diskutera med Haugesund. Hur och varför vill jag inte kommentera nu.

Här drar jag slutsatsen att det finns en inskriven klausul om att om det kommer ett bud på ett visst belopp kan Haugesund ta en diskussion med HIF och då, mot en procentuell ersättning till HIF sälja Nikola. MEN inte sälja honom utan HIF:s godkännande. Fallen Finnbogason och Djurdjic är alltså enbart lika på så vis att de varit/är här på lån. Kommer HIF då att utnyttja optionen?

– Det är för tidigt att säga. Vi arbetar på det men vi måste se till att vi inte går på en mina ekonomiskt. Han kan säkerligen säljas inom en kort period hos oss och det har vi inga problem med men om han inte blir såld måste vi ju klara av att hantera lönen.

 

 

Tränare

Ända sedan Fotbolldirekt “avslöjade” att Roar Hansen var klar så har hans namn florerat i kulisserna. Häromdagen “avslöjade” Expressen att han var klar. Hur står det till egentligen?

– Roar är inte klar. Han finns på vår intresselista och har gjort så sedan 2009 och lite påminner det om läget med Anders Linderoth på 90-talet och början av 2000-talet. När han var fri hade HIF tränare och när HIF sökte tränare så var Anders upptagen. Här vill vi verkligen se till att Roar blir tränare i HIF men inget är klart och möjligheten finns att det blir från 2014. Åge och Stefan har gjort ett riktigt bra jobb så här långt och ja, om två veckor, när vi ska ha gjort vårt arbete med budgeten för 2013 och 2014 så vet vi mera förhoppningsvis.

Atta- och Larssongate

Det har väl knappast undgått någon att HIF drabbades av horribla domslut i matchen mot Hannover. En del saker är rena bedömningar och det är inte mycket man kan säga om det. Domare kan och kommer att se fel och göra tokiga bedömningar av situationer. I denna match var det dock så många i en och samma sekvens så att det fick direkt matchavgörande karaktär. Domarens rapport har nu kommit till HIF och så här säger Paul om det:

– Vi gjorde redan i fredags en anmälan om att domaren visat ut fel spelare i situationen och sedan inte rättat till detta men nu har vi fått hans rapport och den gör gällande att Peter Larsson visats ut för målchansutvisning och Walid Atta visats ut för att han stått för nära domaren och lagt handen på domarens arm. Dock har han inte skrivit något om Attas beteende att inte lämna det tekniska området. Vi kommer naturligtvis att skriva om Atta. Vi har reagerat på att domaren, som inte tillät att Atta la handen på armen, själv senare har kontakt med Pär Hansson.

Men kan han inte ha gjort detta för att visa Pär varför han visade ut Atta?

– Jo, det kan han ju ha gjort men enligt Pär så uppfattade han inte det på det viset.

Att själva “vägran” från Atta att lämna det tekniska området inte står med tyder på att domaren känt att han varit fel på det och det som gör det än mer komplicerat är att Peter Larsson inte blir utvisad förrän “straffområdesdomaren” går fram och påpekar detta för domaren. Utan att ha hört vad “straffområdesdomaren” säger så är det inte otroligt att han påpekar att det är Larsson (och inte Atta) som ska visas ut men det är bara ren spekulation från min sida.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*