“Det handlar inte bara om tre poäng, utan ett derby” – spelarkommentarer HIF – MFF

Christoffer Andersson var en av de första HIF:arna som kom ut till den ganska stora pressuppbådet. Hur var det att möta Malmö idag?
-Malmö gör en bra match. Det tryckte ihop mittfältet och det gör det svårt för oss.

Bosse flyttade upp dig på vänster mittfält i andra, nu har du spelat på alla fyra ytterpositionerna i år. Var trivs du bäst?
-Jag gjorde ju bra ifrån mig som höger mitt förra året, där jag dessutom fick spela de flesta matcherna. Samtidigt har vi fått skador på Erik och Adama så det är klart att det påverkar också. Jag spelar där Bosse menar jag gör mest nytta. Är det bäst för laget att jag spelar på vänstersidan gör jag det. Men det är klart, man är ju rätt högerfotad så det är lättare att komma till inlägg på högersidan.

På tal om inlägg, du spelade ju snyggt fram till Henkes förlösande mål, kan du beskriva vad som hände?
-Rasmus spelar ut bollen till mig i höjd med straffområdeslinjen. Jag får in den bra till Henrik som inte gör något misstag.

Dagens match var årets absolut hetaste match. Nästa match blir Brommapojkarna på Grimsta IP. Hur håller du motivationen uppe?
-Jag har aldrig varit med om motivationsproblem. Det spelar ingen roll vilka som är motståndare. Jag vill vinna. Ibland kan det kanske se ut som vi är håglösa från sidan av plan, men så är det absolut inte!

Markus Holgersson har också presenterat sig ordentligt för Olympiapubliken vid det här laget. Förra året var det derby mot Landskrona, i år mot Malmö. Stor skillnad?
-Ja verkligen! Allt är så mycket större, inramningen med publik, pressintresset och uppladdningen inför matchen. Fantastiskt!

Hur var det att möta Daniel Larsson?
-Riktigt svårt, han är den snabbaste jag någonsin mött!

Han har nog en del att säga om dig också.
-Inget positivt får jag hoppas!

Kändes det som att matchen skulle sluta oavgjort när 10 minuter återstod?
-Nej, inte alls. Efter 75 minuter kändes det som att Malmö tröttnade lite, de kom till exempel inte fram lika ofta på min kant. Vi fick bättre och bättre kontroll över bollen, så det började kännas som att det här kunde gå vägen. Man ska aldrig ge upp.

Att du är en fighter ser nog de flesta, men uppspelen är ju av blandad kvalitet. Är det tempot i allsvenskan som ställer till det?
-Nej, det tycker jag inte. Det är klart att det går snabbare, men det hanterar jag ändå hyfsat tycker jag. I Ängelholm var jag en av de som skulle sköta uppspelen så jag är egentligen ganska van vid rollen. Skillnaden är att allsvenska försvar ligger tätare på våra spelare och att de täcker upp ytor mycket effektivare. Ska det bli något bra måste jag försöka mig på svårare uppspel.

Vad har du utvecklat i ditt spel sedan du kom tillbaka till HIF?
Jag läser spelet bättre nu än förra året. Att ligga rätt i position och vara ett steg före i tanken.

Marcus Lantz var något av matchens förgrundsfigur, tillsammans med Henrik Larsson, och fick ge ganska många intervjuer. Trots att man nästan börjat släcka på Olympia stannade han och svarade på några frågor till från Allt Om HIF. Hur känns det i kroppen nu när adrenalinet lagt sig?
-Det var inte så farligt idag. Det var ganska ärliga tag överlag tycker jag.

Tror du att Wilton håller med om det? Han tappade väl humöret efter ett litet tjuvnyp från dig, med gult kort som belöning när han gav igen?
– Ja, men det är ju lite så det fungerar. Man försöker få motståndarna ur balans. Han syntes inte så mycket i matchen sen och blev ju också utbytt efter sextio minuter.

Det var mycket känslor på slutet?
-Det handlar inte bara om tre poäng, utan ett derby!

Du fick ditt tredje gula kort idag. Därmed missar du matchen mot Brommapojkarna?
Jo, så är det. Men eftersom jag redan stod på två gula, var det ju bara en tidsfråga.

Malmö spelar med ett fem man på mitten. Tungt att möta?
Malmö spelade bra, men i andra flyttade vi in yttermittfältarna och tightade till. Då fick vi bättre kontroll på bollen och lite färre långbollar. Sedan flyttade Bosse upp Christoffer som mittfältare och han har väl mer vana att ge oss innermittfältare hjälp.

Allt Om HIF tackar Marcus, Markus och Christoffer för att de tog sig tid att svara på våra frågor och önskar hela laget lycka till mot Brommapojkarna!

2 kommentarer

  1. Har av någon anledning inte upptäckt den här sidan innan. Riktigt kul att hitta en såpass bra HIF-sida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*