En helt underbar vecka..

Onsdagen började med att jag vid ankomst till flygplatsen i Ängelholm lite oväntat sprang på ett välbekant ansikte. Med trevligt resesällskap och intensiva HIF-diskussioner kändes det som om vi nästan precis hade lyft, när vi kort därefter gick ner för landning. Årets råsundabesök stod på agendan och när Rasmus prickade in ettan kändes det som en perfekt start på en minisemester i Stockholm.

Dessvärre blev det tumult på läktaren kort efter ledningsmålet. Nu var jag fortfarande i ett lyckorus så jag uppmärksammade inte så noga vad som hände, men i stora drag så tycktes det som om ett par personer med sympatier för hemmalaget plötsligt fick för sig att man skulle ta sig in på bortaläktaren. Lite överraskande så tog de sig över de avgränsningar som finns inne på Råsunda tämligen enkelt och inte heller kändes insatsen från de vakter som var närvarande speciellt övertygande.

Då jag skulle vara kvar i Stockholm ett par dagar efter matchen valde jag i samråd med min kompis att som en ren försiktighetsåtgärd avvika i halvtid. Ett bra val skulle det visa sig i efterhand med tanke på det efterspel som följde. Beklagligt värre då att det visade sig vara omöjligt att finna en pub som visade matchen, samt att det alltid skall vara samma visa i Solna. Börjar på något vis få en viss förståelse för att folk i huvudstaden undviker fotbollsmatcher live.
Som helsingborgare fick man ett par dagar senare åter en chans att få känna sig stolt, denna gång då Bob Hund underhöll massorna under lördagen. En magnifik konsert med ett fantastiskt band.

Derbydags hemma på Olympia och upplagt för fest ?
I England används ofta uttrycket D-day om just derbydagar och det märks tyvärr allt tydligare att det inte bara är de goda intentionerna som man hämtat från våra pommesätande vänner i väst. Inför matchen så oroade skador på Lantz & Larsson men till de flestas glädje så fanns båda med när Martin Hansson väl blåste igång matchen. Skall inte bege mig in någon större matchanalys utan konstaterar att det här finns tillräckligt många fullgoda alternativ att välja bland. Dock vill jag ge en eloge till hela laget för en gedigen insats, det värmer oerhört när man bjuds på fighterhjärta. Extra plus till Bosse, som i motsats till tidigare, faktiskt gjorde ett tidigt byte som påverkade utgången av matchen. Lantz och Holgersson har vinnarskallar som är sällsynta i detta avlånga land.

BP borta i nästa omgång och jag kan inte sluta förundras hur det överhuvudtaget tillåts att spela allsvensk fotboll på Grimsta i år.

* Serieledning

* Måndag hela veckan

= Fine with me…

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*