Det finns inga enkla matcher

Foto: Bjarki Tordarson
Smarason fortsätter att "ge allt" trots kontraktssituationen Foto: Bjarki Tordarson

Det har satsats på mycket publikevent i år och i kväll är det dags för After Work. Ett bra sätt för att locka publik till arenan när ett inte så hett lag kommer på besök. Roar ska intervjuas innan match och efter matchen ska spelarna också komma till HIF-hallen.

Foto: Bjarki Tordarson
Först jobba i 95 minuter och sen får du leka med fansen Arnór!
Foto: Bjarki Tordarson

Jag hoppas det blir After Work även för dem. För arbete kommer krävas. Det spel som så länge var en trygghet har lyst med sin frånvaro, och det gäller att ta på blåstället även efter segern mot Gefle. Brommapojkarna kan ju känns lukten av ett nytt Allsvenskt kontrakt efter vinsten mot Mjällby senast. De kommer kämpa. Det gäller att Helsingborg också gör det. Om de tar på sig blåställen och vinner tror jag på att vändningen av trenden som har varit under de senaste omgångarna är här. Men det krävs att alla kämpar för varandra. Att pressen är hög och att man inte börjar tvivla.

För släpper man till minsta lilla i sådana här matcher så kan det smälla ordentligt. Och en förlust i kväll skulle kunna vara förödande för striden om guldet under hösten.

Som jag skrev i rubriken, det finns inga enkla matcher, alla vill vinna sina matcher. Oavsett om man spelar i Syrianska eller i HIF. Att det sedan står mycket på spel för lagen som möts ikväll gör inte saken enklare. Ett lag efter en tuff säsong börjar få lite medgång kan bli farliga under hösten. Ett lag som haft en väldigt bra säsong men som fått en dipp neråt men vunnit en svår bortamatch kan överskatta sin förmåga och underskatta motståndet. Jag tror inte Roar gör så stora förändringar jämfört med matchen mot Gefle. Han agerar ju efter devisen att inte ändra på ett vinnande koncept. Jag tror det är en bra tanke nu, att försöka få till en stabilitet och en säkerhet i spelet igen.

Men med ett stort stöd från läktarna i afton kan vi hjälpa Skånes Stolthet i den fortsatta kampen om guldet. Så istället för att gå ut på stan efter jobbet och ta en öl för att sedan åka hem till familjen och somna i soffan, åk hem efter jobbet, ta med familjen till Olympia för en kväll. Somna i soffan kan man göra en annan kväll. Och ikväll kan just du vara den som hjälper till att heja fram laget till vinst och fortsatt strid om guldet.

För mer information om tider och priser i samband med After Worken hänvisar jag till HIF.se

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*