Allt Om HIF tippar Allsvenskan – Omgång 22

Omgång 22 drar igång ikväll med After Work match på Olympia. Fredrik Ymer och Björn Velander berättar här för er hur den och de övriga matcherna i omgången slutar. 

AOH Tioppar

1) Helsingborgs IF – IF Brommapojkarna

Foto: Bjarki Tordarson
Seger är det enda som gäller ikväll!
Foto: Bjarki Tordarson

Fredrik: En match som HIF utan tvekan bör och ska vinna, framför allt om det finns ambitioner av att hamna topp 3. Och det kommer bli så. Även om jag tror BP kommer stå upp en kvart eller så. Kanske till och med hela första halvlek, eftersom vi vet hur HIF brukar agera i den.
Slutresultat: 3-0

Björn: HIF kommer från ett litet Norrlandsläger med två vinster i bagaget. Låt vara att den ena var mot Härnösand och kanske inte är den bästa värdemätaren. BP kommer till Olympia med en seger mot Mjällby och de kämpar för fortsatt Allsvenskt kontrakt. Helsingborg ska vinna den här matchen alla dagar i veckan, bara man inte underskattar motståndet.
Slutresultat: 3-1

—————————————————–

2) AIK – Gefle IF FF

Fredrik: Hybris-laget nummer 1 gick på pumpen senast. Inte helt oväntat. Nu väntar Gefle på hemmaplan och det bör väl gå lite bättre än sist, förmodligen?
Slutresultat: 2-1

Björn: AIK förlorade något oväntat mot Halmstad senast och Gefle fick stryk av HIF. Båda lagen kämpar var sin strid, AIK för att hänga med i toppen och Gefle för att undvika nedflyttning. Jag tror Gefle drar det längsta strået och vinner på ett skitmål.
Slutresultat: 1-2

—————————————————–

3) IFK Norrköping – Syrianska FC

Fredrik: Grattis Norrköping! På förhand de tre säkraste poängen i denna omgång. Syrianska har överlevt på övertid i Allsvenskan, och nu (med en knapp tredjedel kvar) så konstaterar vi att de får ladda upp för SupperEttan-fotboll till nästa säsong.
Slutresultat: 3-0

Björn: Syrianska säger att de inte har gett upp. Att piska en död häst är meningslöst men pisk kommer de få, Norrköping kommer hålla i piskan.
Slutresultat: 4-0

—————————————————–

4) Östers IF – Malmö FF

Fredrik: En otroligt viktig match. För både Öster och för HIF! Jag hoppas naturligtvis att Smålands variant på di röe kommer att tvåla dit de baby-blå. Men det blir nog inte fullt så enkelt, tyvärr.
Slutresultat: 1-1

Björn: Öster har ännu inte säkrat kontraktet och även om de slog Elfsborg komfortabelt så är Malmö ett betydligt svårare motstånd. Men jag tror Öster tar chansen och spetsar till toppstriden ordentligt
Slutresultat: 1-0

—————————————————–

5) IFK Göteborg – Åtvidabergs FF

Fredrik: Åtvidaberg är ett svårt lag att få grepp om. Och likaså är det egentligen med IFK också. Jag tror att de bägge lagen, som spelar en liknande fotboll, tar ut varandra likt tic-tac-toe och kryssar!
Slutresultat: 1-1

Björn: Göteborg är piskade att vinna för att hänga med i toppen. Åtvidaberg befinner sig i ingenmansland. Åtvid tar en helg på Liseberg, åker lite för mycket karusell och kommer bli än mer uppsnurrade på matchdagen.
Slutresultat: 3-1

—————————————————–

6) Djurgårdens IF – IF Elfsborg

Fredrik: En match där Djurgården kommer att befinna sig på säker mark efter att domaren blåst av för full tid. Elfsborgs satsning på CL inför säsongen har satt sina spår i Allsvenskan. Otroligt klantigt tänk, men undertecknad är lika glad för det!
Slutresultat: 2-0

Björn: Elfsborg tog sista chansen och hängde med ut i Europa. Säsongen i Allsvenskan är redan förlorad och man kommer se till att man har alla spelare fräscha inför Europa League. Djurgården tackar och tar emot.
Slutresultat: 3-1

—————————————————–

7) Kalmar FF – Halmstads BK

Fredrik: Ett krigande Halmstad snodde alla tre poängen sist mot AIK. Välförtjänt. Och chansen finns att de snor alla tre mot Kalmar också, och därmed tar ytterligare ett steg mot att säkra en plats i Allsvenskan 2014.
Slutresultat: 1-2

Björn: Min vän på macken är säker. Vinst för Halmstad med 1-2. Kalmar har inte speciellt mycket att spela för och Halmstad måste vinna. Att min vän däremot tycker att det är en bra idé att jämna Örjans Vall med marken och bygga nytt i utkanten av stan är en annan femma. Så jag visste riktigt vad jag skulle tro när jag pratade med honom. Ställde en utslagsfråga: Blir det plastmatta där då i din dröm? Han slängde nästan ut mig från macken och sa att om det händer så ska han bryta sig in och elda upp den inför varje säsong. Så jag antar att han har goda intentioner och jag litar på honom.
Slutresultat: 1-2

—————————————————–

8) Mjällby AIF – BK Häcken

Fredrik: Omgångens svåraste match att tippa… Var står Mjällby? Var står Häcken? Och var står lagen då de möts? Jag får dra till med en magkänsle-gissning och den hamnar på ett kryss.
Slutresultat: 2-2

Björn: Mjällby har Asper avstängd denna match. Där kommer troligen avgörandet. Häcken kan inte vara säkra på nytt kontrakt men efter den här matchen så ser det lite ljusare ut för dem.
Slutresultat: 1-2

bbl_fredrik_ymer

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*