Seger för Akademi HIF i stadsderbyt

Det blev en vinst för Akademilaget mot Högaborg på Harlyckan igår kväll och det var en glad tränare som vi nådde efter matchen.

*****

Foto Samone Falkman
Tränare Jonas Ohlander
Foto Samone Falkman

En 2-0 vinst i derbyt här igår, vad är dina känslor efter matchen?
Jättebra, skönt att vinna. Dels för att det är derby, dels för att vi har del folk borta. Och för att följa upp vinsten och visa att det inte var en engångsföreteelse.

Det blev en tidig ledning i matchen, var det förlösande för matchbilden?
Vi började inte jätte bra Högaborg är bättre första 15 minuterna, vi var stressade och fick inte ihop det riktigt. Sen när Anton Kinnander gör målet så blir det förlösande, det var ett viktigt mål och vi spelar bra hela halvleken.

När ni sedan utökade i den 39:e minuten kändes det som att ni hade matchen under kontroll då?
Det var bra spel hela vägen fram och Anton fick bollen från Ramadan och blev sedan fälld i straffområdet och det var en solklar straff, konstigt att det inte blev en utvisning på det, jag tycker att blir det straff så ska det vara utvisning i det läget.

Foto: Bjarki Tordarson
Andreas Linde stod emot Högaborgspressen.
Foto: Bjarki Tordarson

Någon enskild spelare som du tycker utmärkte sig?
Andreas Linde visade upp ett lugn när Högaborg pressade på i andra så honom lyfter jag fram. Sen är det ju svårt Anton gör två mål Mohamed Ramadan gör två assist, gruppen som helhet gör en krigar insats och alla ställer upp för varandra.

Vad väljer ni att ta med er från gårdagens match?
Inställningen, att vi jobbar som en grupp. Jag tycker inte vi gör en bra matchspelmässigt men vi visar kan vinna även sådana matcher.

Björn Velander BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*