Den svenska fotbollssäsongen 2022 – datumen att markera i kalendern

 

Den svenska fotbollssäsongen 2022 är äntligen igång på allvar. Det finns få så säkra vårtecken som att se Allsvenskan starta och veta att vi har månader av härlig fotboll att se fram emot. Fotbollsåret kommer inte att sluta så som vi hade hoppats från ett landslagsperspektiv, men vi har fortfarande en härlig klubblagssäsong att se fram emot.

Det blir inget VM för Sverige…

Många hade nog sett fram emot att avrunda den svenska fotbollssäsongen med att titta på landslaget i VM. Turneringen tar vid strax efter att Allsvenskan avslutas (du kan hålla koll på alla TV-tider för fotbolls-VM 2022 här) och det hade varit den perfekta avslutningen på fotbollsåret. 

Tyvärr blir det inget fotbolls-VM 2022 för det svenska herrlandslaget. Efter en stark första halvlek kraschade Sverige på bortaplan mot Polen i den avgörande playoff-matchen, och nu får vi klara oss utan våra blågula representanter i Qatar. 

…men vi har fortfarande Allsvenskan att njuta av

Lyckligtvis var VM-turneringen inte den enda fotbollen att se fram emot under 2022 för oss svenskar. I brist på ett världsmästerskap för de blågula, så har alla vi rödblåa fortfarande en spännande Allsvensk säsong att följa. 

Efter kvalvinsten mot Halmstad BK i slutet av förra säsongen tog Helsingborgs IF som bekant åter klivet in i svensk fotbolls finrum. 

Låt oss ta en titt på vad vi har att vänta oss av säsongen. 

Så spelas Allsvenskan 2022 – Helsingborgs matcher

Allsvenskan för herrar 2022 kickar igång på lördag, den 2 april, och det är Helsingborg som fått äran att spela öppningsmatchen, när det bär av till Stockholm och Tele2 Arena för ett möte med Hammarby. Första matchen på Olympia spelas den 10 april, när Helsingborg tar emot IFK Göteborg. 

HIF inleder alltså säsongen mot två storklubbar innan det väntar matcher mot IK Sirius, IF Elfsborg och BK Häcken innan april är över. 

Ett uppehåll väntar i slutet av maj, efter att den tionde omgången spelats. Helsingborg spelar sin sista match innan uppehållet mot AIK, den 29 maj. Därefter måste vi vänta hela vägen till helgen runt den 25 juni på nästa match – men det lär vara värt väntan. På andra sidan vilan väntar ett Skånederby, när Malmö FF tar emot Helsingborg. 

Serien vänder efter omgång 15, som är planerad att gå av stapeln runt helgen den 23 juli. I den matchen tar Helsingborg emot GIF Sundsvall. Under den andra halvan av säsongen är en av de främsta höjdpunkterna hemmamatchen mot Malmö, som spelas under den 23:e omgången, helgen runt den 17 september. 

Under upploppet av säsongen, de fem sista seriematcherna, kommer Helsingborg att ställas mot Varbergs BoIS, IFK Norrköping, Degerfors IF, Elfsborg och, i den sista omgången, sluts cirkeln med en hemmamatch mot Hammarby. 

Den sista omgången av Allsvenskan 2022 är planerad att spelas under helgen runt den 5 november. 

Trots Sveriges missade chansen att kvalificera sig för VM som börjar den 21 november, så har vi i alla fall en härlig Allsvensk säsong att avnjuta. Att kliva in i serien som nykomling är aldrig enkelt, men det finns gott om hopp om att Helsingborg ska kunna hålla sig kvar och påbörja en långsiktig klättring mot toppen av svensk fotboll igen.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*