Den ostraffbara omgången giljotin för tränarskaran?

Sällan har väl fansen till olika klubbar så intensivt önskat sig ett tränarbyte och sällan har klubbarna kunnat stå emot kraven så mycket som de gör, eller rättare sagt har gjort, nu.

Efter omgång 21 kan vi ha fått in sex nya ansikten. En del som “förstärkningar i organisationen” och en del som rena ersättare.

Läget just nu i “krisklubbarna”:

Örgryte: Har förstärkt med Åge Hareide och det är inte omöjligt att han ser till att två 08-lag drattar ur serien.

Hammarby: Byter idag. Man måste göra något och sätter in Thom Åhlund som redan finns på lönelistan. Frågan är hur man gör nästa år. Ekonomin är vad jag förstått mycket ansträngd. Det finns inte något annat att anta eftersom man släpper sin lagkapten Mikkel Jensen till BP som ju också slåss för livhanken. (Kim Bergstrand i BP sitter dock säkert ändå i den också ekonomiskt blödande föreningen).

Djurgården: Att inte Jeglertz är borta beror säkerligen också detta på att föreningen helt enkelt inte har råd att anställa en ny tränare. Men förlust idag och Jeglertz kan ersättas. Kanske med Tony G?!? Djurgården har redan blivit av med Zoran Lukic.

Gais: Gjorde jätteklippet och fick Benny Lennartsson som assisterande(?) till Axén som trots allt gjort ett bra arbete med Göteborgsatleterna.

Slutligen,

Malmö FF: Rolle har kört in i en vägg och många hävdar att det inte är rätt att ha en HIF:are som tränare. Det kan jag förstå. Inte för att jag vill se Rolle i HIF heller. Det roliga är att man nu för fram Peter Gerhardsson som tänkbart alternativ… Nu när Tony G är ledig kanske en förlust mot HIF gör det enklare för MFF att sparka Rolle. För deras del spelar det inte så stor roll. Men det vore kanske smart att ersätta när en tränare hinner implementera sitt tänk under nio matcher av allsvenskan. Kan vara bra att ha till nästa år.

Sedan kan man inte upphöra att förvånas över hur säkert Janne Andersson i HBK tycks sitta. Fiasko efter fiasko, till och med med måttliga mått mätt och lik förbaskat fullkomligt tyst. Skulle dock förvåna om han sitter kvar efter säsongen.

1 kommentar

  1. Klubbarna borde kanske byta tränare med varandra?

    Nä nu går det dåligt dags med nya idéer. Vi bytar Tony mot Rolle i 2 månader!

    Eller så kanske det är dags för ett bemanningsföretag med tränare. Det skulle ju kunna jämna ut löneproblemen med sparkade tränare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*