Reflektion från tv-soffan

0-0 matcher brukar vara tråkiga som helgmålsbön. Men icke denna 0-0 match! Det böljade fram och tillbaka, hit och dit. En riktigt bra match som slutade rättvist! (Det tar emot att säga det men så är de…)

MFF började i ett rasande tempo. Alla MFF’are såg ut som duracell-kaniner på crack de första tio minuterna. Och att inte Figureido blev varnad (utvisad enligt min mening, men jag kan vara färgad i den åsikten…) för sin kapning på Tamboura är helt otroligt? Men det var inte duracell i MFF, de tappade rätt fort och HIF kunde börja spela boll. Landgren (matchens kung), la i en växel till och lät inte MFF’s mittfält (Figureido) styra bollarna dit de ville utan att störa, pressa och jobba frenetiskt i sitt defensiva spel. Lysande Landgren!

Strax efter första kvarten fick denne Landgren fick in värsta serie-A träffen på bollen, och hade den gått in, så hade den vevats på Sportnytts årskrönika flera gånger om!
Men lika lite som den bollen gick in bakom målvakten, lika mycket missade bägge lagen sina målchanser.
Ofere i MFF måste vara bland de sämre anfalls och målinriktade anfallarna i allsvenskan? Han har inte många siffror rätt på var bollen ska in…

***

Hela HIF förtjänar att hyllas, ja och då menar jag hela HIF. För även om vår “trötte” brasse inte lyckades få till det 100%igt idag, fanns han där och störde sina motståndare på ett ypperligt sätt. Och även om inte vår “trötte” finne lyckades speciellt mycket med varken boll eller löpningar, så får han godkänt av mig i alla fall. För det blev inga misstag bakåt, och det höjer “betyget”!

***

Pär Hansson gjorde ett par räddningar som lämpar sig väl i tv, och vissa ingripande som stämmer väl överens med dramat, men är mindre lyckade egentligen. Mycket “Rocky” i dem handskarna idag…

***

Jaha, blir Rolle sparkad?

***

Vi tappade två viktiga poäng i toppstriden. Och även om Aftonbladet, Expressen och Fotbollskanalen kommer att skriva om hur nu HIF “missade tåget” und so weiter, så är då inte jag speciellt orolig för de.
Allsvenskan är inte på långa vägar avgjord, inte då det gäller topp 1-6 och inte heller då det gäller botten 10-16! 
Denna poängen som vi fick med oss idag, kan vara tungan på vågen senare, det är jag ganska övertygad om.

***

Jag avslutar med att bocka och buga till HIF (och MFF) för en bra 0-0 match och för en bra tv-underhållning!

9 kommentarer

 1. “Och även om inte vår ”trötte” finne lyckades speciellt mycket med varken boll eller löpningar, så får han godkänt av mig i alla fall. För det blev inga misstag bakåt, och det höjer ”betyget”!”

 2. Du har helt rätt i att matchen hade en kung igår. Landgren var makalöst bra. Speciellt sista 25 i första halvlek!

 3. Precis lika svårt som att få rätt på Fuglesang verkar det vara att få rätt på Figueiredo. Ymer är långt ifrån ensam. Såg senast Figuredo i grafiken på Fotbollskväll i går.

  Hur kommer det sig att det är så svårt att läsa innantill?

 4. Kan någon klok människa förklara för mig varför Bosse envisas med att plocka in en massa mediokra spelare från den sydafrikanska fotbollsakademin när det finns kanonspelare på bänken som aldrig får chansen på riktigt???? Finns det månne andra motiv än det rent sportsliga?

 5. Undrande.
  Vad är det du antyder med “andra motiv än det rent sportsliga”??
  I mina ögon väldigt lågt och direkt oförskämt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*