Rapport från dagens träning 28/9-2012

Träningsrapport 28/9-2012

Laget hade spelat sin tredje match på blott en vecka igår kväll och den andra matchen på fyra dagar där regnet påverkade underlaget. Eftersom det är en sån intensiv matchperiod som laget är inne i så delade truppen upp sig på dagens träning, det var en så kallad återhämtningsträning.

De spelarna som spelade igår, bortsett från Pär Hansson, fick följa med fys tränare Christer Olsson till Filborna simhall för en träning i poolen istället för på Olympias träningsplan. Belastningen på kroppen är minimal i vattnet, i jämförelse med vanlig fotbollsträning i synnerhet men när det gäller fysisk aktivitet i allmänhet. Det är en ny match på söndag och det är ingen högoddsare att Åge och Stefan kommer att ställa ungefär samma manskap på benen i söndagens match mot Åtvidaberg.

För den skaran av människor som kommit till träningen, däribland jag och min kollega Fredrik Ymer, fick se de som satt på bänken igår samt de som är på väg tillbaka träna på baksidan av Olympia. Det var en lätt träning som blandade lättare övningar med inläggsövningar och spel tre mot tre, en spelare som stack ut i mängden var Daniel Nordmark som visade på en grym ”isolerad teknik”. Alejandro Bedoya tränade vid sidan av med sjukgymnast Martin Berg och vi fick oss en pratstund med honom efteråt, intervjun kommer upp ikväll på sidan. Han missade matchen igår och tränade vid sidan om efter en smäll han fick när han föll illa i derbymatchen mot Malmö i måndags. Om höften/ljumsken håller så är vi övertygade om att han är tillbaka i startelvan mot Åtvidaberg på söndag. En som inte är aktuell för söndag, trots att han deltog i träningen idag är Erik Edman, han påvisar ett fantastiskt tillslag på bollen men skadan verkar inte riktigt ge mig sig, men frågan
är om han kan konkurrera med Uronen nu när denne tagit för sig under Edmans skadefrånvaro. Vi kommer nog se Atta från start igen på söndag, Peter Larsson ådrog sig en sträckning igår och man väljer nog att vila honom i matchen.

Förmodad startelva:

Hansson
Andersson, Atta, Baffo, Uronen
Lindström, Mahlangu, Gashi, Bedoya
Accam, Djurdjic

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*