Cuper, Kontrakt, Copycats och Bakgator

Det händer en hel del runt HIF för tillfället, så att det där med att det är “uppehåll” kan vi glömma. Imorgon är det kvartsfinal i Svenska Cupen, kontraktssiutationer diskuteras i media. AOH har fått en copycat och “avslöjande” detaljer beskrivs på den största HIF-sajten. Med andra ord, det finns ingen anledning att ta semester nu inte!

Nåja, nu glömde jag att lägga till det sedvanliga, spelarköpsspekulationer. (Oj, vilket ord! Finns det verkligen i Svenska akademins ordlista?). Men i detta inlägg, struntar jag i de…

***

Men vi börjar med det mest intressanta. HIF åker upp till E Stocolmo för att “komma och ta” AIK, igen. Denna gången är det Cupen som styr spelarbussen/spelarflyget upp til hufvudstaden. AIK hade precis samma “tur” som HIF och lyckades i slutminuterna av sin förra match slå respektive motståndare. Skillnaden var mest att AIK hade problem med ett SE-lag (ÄFF), och HIF manövrerade ut seriekonkurrenten Häcken. Om AIK’s seger var ett tecken på spirande moral i truppen, vill jag låta vara osagt. I HIF’s fall börjar jag smått vänja mig vid att matcherna vara sisådär 92-93 minuter innan man kan spika matchresultatet. Det kallar jag moral!

HIF har mött AIK i Svenska Cupen inte mindre än tre gånger genom tiderna. 1950 förlust med 2-3, 1980 vinst med 1-0 och senast 1999 (the Golden Year) förlust med 1-2. Resultatet i morgon, ja någon sa mig att HIF gör alltid minst två mål på råsunda när vederbörande är på plats. Så jag får väl ge mig till att tippa en 3-1 seger för HIF, vad sägs om det?

***

Sedan Lantz definetiva avslag till HIF’s kontraktsförslag, har det debatterats och spekulerats i varför, hur och vem som bär skulden. Jag har bestämt mig för att inte sjunka till “Aftonbladsjournalistik” och därmed har jag sagt/skrivit mitt sista ord i ärendet (nåja, efter detta inläggs slut: läs längre ner)Lantz kontra HIF.
Men jag vill poängtera; Klubben är alltid större än individen!

***

Döm om min förvång då jag av någon anledning hamnar på en internetsida som heter “Allt Om Helsingborgs IF”!? Inte för att jag/vi på AOH anser oss ha rätten att varken skriva/tycka/tänka om allt om Helsingborgs IF. Men ordet Copycat flög genom mitt sommartrötta huvud.

Men jag är så ödmjuk så jag låter er läsare bestämma vilken sida som ni föredrar…

Ja just det….adressen: Allt Om Helsingborg IF

***

Ingen har väl undgått läsa JBP:s “avslöjande” om Lantz kontraktsförslag? Om ni nu skulle trots allt gjort det, så kan ni antingen klicka på länken eller låta bli. Det luktar lite “Aftonbladsjournalistik” över det och klubben, vår klubb, HIF får sig en riktig southpaw över käken.

“Avslöjandet” är att Lantz får sin lön halverad. Det som saknas i texten är ju, förutom alla fakta, objektiviteten i ärendet. Och nej, “JBP”, jag ska inte såga dig (det finns en del intressant läsning på den sidan också), men meningar som; “I sann JBP-anda så skall jag med en bild visa hur mycket HIF uppskattar sin mittfältsgeneral – (och efterföljande grafisk betoning), är i mina ögon sett kränkande mot min/vår förening.
Så istället för att som JBP säger “undvika pajkastning mot vår kapten”, så slänger han iväg en stor jävla container skit mot vår förening…

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*