Alexander Gerndt till HIF?

Kvällsposten/Expressen går idag ut med “nyheten” att HIF lagt ett bud på ca 3 miljoner för Gefle’s skyttekung!

I allmänhet känns det väl som ett fräscht tillskott i HIF-truppen och en del kommer säkerligen jubla.
Personligen är jag inte lika imponerad av denna Gerndt. Han må ha gjort 8 baljor i årets Allsvenska. Men att göra åtta mål för ett mediokert Gefle innebär inte per automatik att du är en “stjärna”. Inte om man har i beräkningen att Gefle har anpassat sitt spel till Alexanders förmåga.
Lagmaskinen HIF har ett helt annat spelsystem och en helt annan uppläggning. Ska HIF i så fall ändra på sitt vinnande spelsystem?

***

Nåväl, det finns ju kanske vidareförsäljningspotential i Gerndt, det vill säga om han får lika mycket utrymme i HIF som han haft i Gefle…

***

Nu behöver inte affären vara klar, inte ens aktuell bara för att det står i Expressen. Vi får se…

***

Det finns ju en viss historia av lysande köp från just Gefle; HIF värvade en skyttekung vid namn Makondele, Djurgården köpte stjärnan Oremo och Kalmar värvade fyndet Bapupa. Så att Gerndt kommer lyckas finns det inget tvivel för…

***

HIF-Media (Tuan Nguyen) försöker med all välvilja sparka liv i debatten om Svenska Cupen. Hedervärt.
Men även om alla argumenten är klockrena, så är det nog tyvärr så att SvFF inte äns har haft kapacitet att klara upp och göra Allsvenskan till en attraktiv produkt. Att de då skulle kunna göra underverk av Svenska Cupen, det tvivlar jag starkt på.

På tal om Svenska Cupen, glöm för all del inte bort att följa den via Leif på Råsunda.

3 kommentarer

 1. Absolut rätt angående Gerndt. en “pigg” kille att ha som alternativ, en truppbreddare. Ett byte rakt av med Makondele och nån miljon emellan – men som långsiktig lösning och frälsare- nej, nej, nej.
  Gefle är en speciell miljö som utvecklar speciella spelare och hjälper vissa som gått vilse att hitta spåret igen. Men visst; deras säckar innehåller många grisar och det vore intressant att höra snacket i deras styrelserum; hur mycket sorg över förlorad kapacitet och hur mycket glädje över att ha gjort en fantastisk affär?
  Också intressant att få veta hur hög vidareförsäljnig DIF en gång räknade på med Oremo.

 2. Haha sanslöst…. Är inte det styrkan i killen? Att han faktiskt gjort 8 baljor i ett lag av Gefles klass. En bra första halva av säsongen och redan storhetsvansinne. minnet är bra men sanslöst kort i Skåne. Hade Gerndt lite innanför pannbenet gick han inte till ett skitlag som HIF i korpserien allsvenskan. Hoppas killen har lite större planer än så.

 3. Nej det var ju just det “Norpan”…
  Att göra 8 baljor i ett lag som är centrerat till just EN spelare gör inte att du är en stjärna i andra lag, med andra förutsättningar och annat spelsystem.

  “Korpserie” och “skitlag” känns onödigt att ens kommentera 😉

1 trackback/pingback

 1. Alexander Gerndt klar för HIF « | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*