Conny i skolan

Tillsammans med bland annat Henrik Larsson har nu Conny börjat “skolan” för att kunna få sin elitlicens.

Saxat från Skånskan.se

Henrik Larsson, Michael Svensson och Conny Karlsson. Det är tre av runt trettio studenter på Högskolan i Halmstads nya utbildning i “Tränarskap – inriktning fotboll”. Och de mest välkända.

När det på tisdagen var upprop för de antagna studenterna till den nya elittränarutbildningen som tagits fram i samarbete med Svenska fotbollsförbundet, var det allt från vanliga fotbollsintresserade och spelare till elittränare och tidigare landslagsspelare som satt bänkade.

Det är internationella fotbollsförbundet, UEFA, som ställer nya krav på tränare på elitnivå. Dessa måste gå fotbollsförbundets olika steg inom förbundets tränarutbildning för att bli behöriga. Och det är därför även de som redan är tränare på denna nivå måste ha utbildning och skaffa diplom i teoretisk och praktisk tränarkunskap.

Utbildningen är på 30 högskolepoäng, på halvfart under ett år. Och det är tisdagar som gäller för studier på plats i Halmstad.”

***

Tvivlar inte för ett ögonblick att Conny kommer “gå ut skolan” med högsta betyg. Med den erfarenheten han redan tillskansat sig som tränare, borde detta bara vara en “walk-in-the-park”…

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*