Free your mind, and your ass will follow!

Äntligen lossande det rejält för Alexander Gerndt, förra årets skyttekung har haft en tung vinter och vår på alla plan och sökt efter den där “känslan” som man måste ha för att lyckas på planen.

Pang, bom! Helt plötsligt fanns den där och då lossnade allt. Rensa skallen så lossnar det typ. Tror det har fallit en hel del tunga stenar från Alexander Gerndts axlar de senaste dagarna.

Tycker egentligen synd om TFF och Tom Prahl, mannen som gett den effektiva defensiven ett ansikte i Sverige fick åka hem med 7 mål i baken. Tror inte Tom sov särskilt gott inatt men jag tror också att TFF reser sig per omgående.

Egentligen är det en gåta att HIF leder allsvenskan, under vårens omgångar har HIF bara stundtals blixtrat till och sett till hur spelet mestadels sett ut så borde HIF parkerat på plats 5-7 i Allsvenskan typ. Men nu leder man den komfortabelt med 5 poäng ner till tvåan. Imponerande. Det säger å andra sidan en hel del om hur dåligt de andra lagen i serien spelat.

Alla är inte så värst imponerade av HIF, Olof Lundh vill att HIF säljer Alexander Gerdt och Rasmus Jönsson vid först bästa bud i sommar av  “Moraliska” skäl.

Jag vet inte om Olof Lundh är rätt person att predika om etik och moral med tanke på hans tidigare samröre med agenten Kent Carlzon där han mot svart kontant ersättning  agerade mediapåtryckare mot klubbar där Carlzon hade spelare i sitt stall för att på så sätt skynda på försäljningen.

Som  i fallet med Mikael Nilssons övergång från Halmstad BK till Southampton 2004. Där Carlzon med god assistans av Lundh pressade Halmstad att sälja Nilsson i förtid. Man börjar ju undra om Lundh återigen tagit upp det lukurativa extraknäcket för Gerndt och Jönssons agenter?

Halmstad var det ja, inför säsongen såg det ut som HBK skulle ha Allsvenskans mest spännande trupp och på papperet intressantaste tränare i “Pep” som enligt alla insatta förståsigpåare var arkitekten bakom Malmö FF´s guld 2010. Så här en dryg tredjedel in på säsongen kan vi konstatera att den spanska invasionen vid Nissans strand är på väg kapsejsa och “Pep” framstår mer och mer som huvudrollsinnehavaren i H.C Andersens “Kejsarens nya kläder” än som någon demontränare. Det är nog många i Malmö som tackar sin lyckliga stjärna att det inte blev “Pep” som tog över efter Roland Nilsson.

På fredag startar köpfesten för de flesta klubbarna i Europa, att både Gerndt och Jönsson har haft ögonen på sig ifrån Europa en längre tid är inte någon skräll. de båda gjorde bra reklam för sig mot TFF också men nu gäller det för båda två att ha is i magen och inte hoppa på första bästa erbjudande (Läs, FCK) utan se till att komma till en klubb som ser deras potential långsiktigt. De har båda två så pass mycket potential att de inte ska slösa bort den i Köpenhamn eller Oslo.

Allsvenskan pågår för fullt under juli och augusti månad och räkna med att agenterna kommer att flockas runt HIF´s guldkalvar och varje mål innebär ett hopp uppåt i lön och övergångssumma. Tippar att minst en av dem lämnar i början av augusti för en med svenska mått rejäl övergångssumma och skulden till kommunen löses i samband med detta så att vi slipper höra Olof Lundh predika mer om moral.

 

1 kommentar

  1. Finns ett starkare skäl för Lunds apati för HIF: han är BOIS-are ju och dom hör man inte mycket av sen en viss cupkvartsfinal -:)

    Apropå att MFF:arna ska vara glada för sluppit Pep håller jag inte alls med – om han tagit över MFF hade han redan mycket hemma: en bekant miljö, en klubb & ett lag som tänker fotboll som han gör och klart bättre resurser medan han i HBK kommit in och mer eller mindre fått leka “doktor” med en patient som knappt överlevt allsvenskan senaste säsongerna…

    Att då helt gå in och ändra klubbens identitet, spelstil med det material man har (om än Reals B-lag så något skäl har det ju varit att spanjorerna fått sparken innan) och inte en välfylld skattekista direkt krävs det att man är Mourinho och inte ens det hade hjälpt – eller ens den nye Mourinho för den delen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*