Varje man måste göra sitt yttersta

Om vi börjar med det positiva. Regerande cupmästarna HIF har fortfarande chansen att försvara sin cuptitel och i bästa fall även ta en dubbel i år. Erik Sundin visade i cupmötet med BoIS att han tagit petningen på rätt sätt.

 Erik fixade, med god hjälp av Alexander Gerndt, förlängningen som ledde till att HIF kunde köra slut på BoIS och därmed avancera. Att Erik missade en straff må vara hänt eftersom missen inte blev avgörande.

På pluskontot står också att några av de som normalt står utanför startelvan fick smaka på hetluften.

Man skulle kunna lägga till att AIK dömdes som förlorare i matchen mot Syrianska och därmed är HIF enda obesegrade laget i allsvenskan, men jag har en känsla av att just den matchen inte är helt avgjord ännu. Solna-laget, som är HIF:s näste motståndare i serien har ju bestämt sig för att överklaga och hur det går där är nästintill omöjligt att förutse.

Går man sedan över till minussidan så tycker jag att det är märkligt att allsvenskans bästa lag ska ha så förtvivlat svårt att köra över ett bottenlag i Superettan. Eftersom jag inte kunde se matchen kan jag omöjligen avgöra var felet låg. Conny konstaterar i de intervjuer jag läst att ”laget gjorde ingen bra match de första 90 minuterna”. Nä, det kan jag nästan räkna ut utan att ha sett den, men undrar då varför? Var det underskattning? Eller hade killarna som startade inte tillräckligt vass inställning?

Oavsett orsaken så slutade ju äventyret lyckligt, precis som det gjort några gånger i serien. Men hur länge håller turen i sig? (Lite lustig fråga med tanke på att detta skrivs fredagen den 13e, det medges).

Mot AIK, som kommer att vara taggade till tusen efter förlusten mot Häcken och skrivbordsförlusten mot Syrianska duger det förmodligen inte att lita på turen.

Det är bara att göra som Lord Nelson en gång gjorde och säga: ”HIF:s alla vänner förväntar sig att varje man gör sitt yttersta för laget”.

Kommer själv att åka och kolla så att de gör det. Även om jag inte brukar föra någon tur med mig när jag ser HIF live…

1 kommentar

  1. BOIS är alltid samma sak: de går ut med 120% inställning och HIF:arna tror det räcker med 100% så inte så överraskande – dessutom fick de ju sina mål i perfekta lägen så de kunde ta kontroll på spelet & extra krafter inför förlängningen…

    Ska bli spännande att höra Connys kommentar för jag tycker HIF i första halvlek blev alldeles för defensiva vad gällde innermittfältet och visst hade BOIS ett övertag med 3 man där men förklarar nog inte fullt ut varför vi fick så korta anfall första halvleken – tacka framför allt Rachid med den inställningen han visade när han kom på plan hade han kunnat spelat klart matchen om så den pågått än i dag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*