Europakollen-Rade Prica

Både Rosenborg och HIF har nått halvtid av sina säsonger. Rosenborgs form är på uppåtgående medan Rade är imponerad av de allsvenska serieledarna, HIF.

Rosenborg inledde årets Tippeliga trögt och vistades i vissa perioder på nedflyttningsplats. Men nu har laget rest sig och är på väg uppåt sakta men säkert. Rosenborg har bland annat inte förlorat sedan den 16 maj.

– Det har sett mycket bättre ut på sistone och det känns som att vi är inne i en bra period. Det gäller att hålla i det nu, säger Rade Prica.

I skrivande stund ligger Rosenborg på en tionde plats i tabellen. Något som det tjugotvå faldiga norska mästarlaget, inte är nöjd med.

– Det är vi inte för vi ska helt enkelt vara med och slåss i toppen. Det tror jag också vi kommer att vara, när det närmar sig slutet.

Rade tycker att Rosenborg har goda chanser att laget ska vara uppe i toppen och kämpa i slutet av säsongen.

– Positivt. Kan vi fortsätta på den väg vi varit i på slutet, så tror jag vi kommer att vara med och slåss om guldet. Det kan bli ett bra år trots starten vi hade. Vinner vi våra “hängmatcher” i ligan, så är vi bara fyra poäng efter ettan.

Rosenborg har inte bara en spännande höst i Tippeligan att se fram emot.

– Vi är i kvartsfinal i cupen. Nu börjar Champions League- kvalet (mot isländska Breidablik) och där vill vi göra bra ifrån oss också.

Rade tycker att han har gjort en helt okej insats under årets säsong. Han har hittills gjort åtta mål, fyra av dem i matchen mot Lilleström den 10 april.

– Jag har fått sätta dit några bollar. Men man kan alltid göra det bättre, och jag ställer alltid höga krav på mig själv.

Några sådana målfyrverkerier som Rade bjöd på mot Lilleström, har väl inte riktigt HIF bjudit på. Förutom matchen mot Trelleborgs FF, givetvis. Rade tittade på när HIF vann med 7-3.

– Trelleborg var sjukt kul och se. Fantastisk offensiv. Trelleborgs mål var kanske lite billiga, men det får man bjuda på ibland när det är så bra framåt. 

Annars tycker Rade att HIF:s defensiv är grym. Andra matcher som Rade har tittat på TV förutom mot Trelleborgs FF, är Skånederbyt mot Malmö FF den 24 maj, hemmamatchen mot GAIS den 13 juni och bortamatchen mot Halmstads BK den 27 juni.

– Malmö FF blev ju avbruten. Men jag tyckte HIF var riktigt taggade och det såg riktigt bra ut, det jag fick se.

– GAIS matchen var väl sisådär. Men starkt och ta en pinne när man inte spelar på topp.

– Halmstad borta såg jag bara första halvlek av. Det var inget snack om saken att HIF vägde tyngre och var stabila. 

Som Rade beskrev, så var det blandad mix mellan insatserna, spelmässigt sett, ur HIF:s synvinkel mot GAIS vs Halmstads BK. Så tycker han det har sett ut under säsongen också.  

– De matcher som de inte spelat så bra, har de ändå inte förlorat. Men på slutet har det sett riktigt bra ut. Jag tror att HIF blir väldigt svårstoppade framöver.

För Rade är väldigt imponerad av HIF:s resultat hittills, då “Di röe,”i skrivande stund, är serieledare.

– Vad kan jag säga?? En tabell ljuger aldrig.

Kanske det kan bli så att HIF inte bara får titulera sig serieledare, utan även mästare när säsongen är över?

– Jag tror HIF kommer att vinna. Behåller man samma stabilitet som laget haft hela året, så kommer det inte vara något snack om saken, avslutar Rade Prica. 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*