Analys: Typiskt att när vi äntligen sätter försvarsspelet så…

Fem omgångar. Fyra segrar och en oavgjord. Vad kan man dra för slutsatser av starten och det faktum att vi leder allsvenskan?

*****

Egentligen kan man väl, en sjättedel in på säsongen, inte dra några solklara slutsatser, men visst är det lite ironiskt att när vi äntligen sätter försvarsspelet i 90 minuter för första gången inte vinner matchen?

Men ändå finns det saker som kan bli bättre även defensivt. Vi har Stoffe, som INTE ska spela vänsterback, vilse och förbisprungen. Men det är inte bara hans fel. Det är mycket också beroende på att ÖSK överbelastar vår högerkant och därmed får såväl Stoffe som Rasmus ta sig in i banan och blir sårbara för crosspassningarna. Tyvärr tog det lite för lång tid innan man hittade ett motmedel till detta. Stoffe såg stabbig ut och Astvald hade lilla julafton.

ÖSK:s bäste spelare skulle jag gärna se som vänsterbreddare i HIF. Men jag tror att det skulle bli ett Väldet Ramaskri om HIF återigen började plocka spelare från ÖSK.

*****

Anfallsspelet då? Ja, i min reflektion i fredags tog jag upp kontinuiteten för Rasmus och Stoffe. Våra hjälpgummor. Nu visade det sig att Conny inte heller är helt nöjd med Rasmus på kanten. Ja inte så att han tycker att han inte levererar utan snarare att han kan tillföra ännu mer längre upp i banan. Problemet är att Rachid inte är i matchform och att Sundin och Gerndt ju i fjol visade på kunnande anfallsmässigt. Lite som Conny beskrev: I fjol blev 1+1=3. Han tillade inte mer men kunde ha sagt att i år är 1+1= 0. Sundin har haft ett par briljanta framspelningar (Göteborg och Syrianska) men mycket mer är det inte. Gerndt betyder uppenbarligen mycket med sin känsliga vänsterfot men just nu är det noll känsla i frisparkarna. Som Marjan Svab sa när Gerndt sköt 20 meter över, börjar se ut som Henkes frisparkar… fast de hamnade alltid i muren. Ett tips här är att man lämnar över en eller annan frispark till andra spekulanter. Dagens frispark skulle Stoffe dragit över muren i stället. Han var inte ens med och diskuterade.

*****

Oavsett vilket. Dagens match var den som HIF, så här långt, genomfört bäst i årets allsvenska. Nu ska bara anfallsspelet också falla på plats. Och det kommer sannolikt snart, varför inte redan mot Häcken hemma?

*****

Domarna har klara direktiv. Borde vara bra att följa dem så alla ger samma bestraffningar. I dag hade HIF två givna strafflägen. Om man följer regelboken. Värst var fasthållningen på Rasmus från Alvbåges sida. Förstår dock att domaren inte ser.

Dock, två givna röda kort missades. Det är naturligtvis inte bra. Även om jag kan tänka mig att dagens nivå var ok så säger direktiven annat. May ska ut och Nordin Gerzic ska ut. Men Hansson valde att vara mild i sin bedömning.

*****

Minns ett inlägg från en MFF:are i fredags på Himmelriket (MFF:s forum på Sv. Fans). Han skrev att HIF inte mött så bra motstånd egentligen. Göteborg och Elfsborg hade ju inte börjat så bra och var väl inget att snacka om… Elfsborg visade igår, hur går det nu mot Blåvitt???

*****
May förresten.  Två idiotvarningar och avstängd och ersätts av allt att döma av Johan Eiswohld som väl satt personligt rekord i att inte vara skadad denna säsong. Spännande att se. Enligt Conny har Johan varit riktigt bra på träningarna och redan nu har Conny sagt att det förmodligen blir Eiswohld som tar platsen..

*****

May förresten… Hur många kan ärligt säga att de trodde att May skulle bli avstängd före Gashi? Och att May skulle få tre varningar innan Gashi ens fått en???

 

4 kommentarer

  1. Phur lyckades du få med MFF i en analys av matchen ÖSK-hif? Mindervärdeskomplex så det skriker om det, ytterst patetiskt.

  2. Hm, det är inte en analys av ÖSK- HIF utan om sånt som berör HIF. Påstående från MFF:aren berörde HIF och vår “enkla” väg med bl a Elfsborg.

    Mindervärdeskomplex är det verkligen inte tal om däremot är det kul att till och med MFF:are läser på vår HIF-nischade sida.

  3. Och som Gashi gick på efter Gerzic “överfall” så är det mycket överraskande att han inte fick syna något kort!!

    Trist med domarnivån som jag tyckte gjorde sig en uppryckning förra säsongen jämfört med den innan men snart är vi tillbaka på samma nivå som domarkåren höll 2009…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*