Conny – dagen efter

Conny – dagen efter går in på sin nionde upplaga.  Det ska direkt sägas att det inte är lätt att hitta frågor att ställa när allt går som på räls men en del kan vi nog ändå få svar på. Har ni frågor ni vill att vi ska ställa? Maila dem till leif.karlsson@alltomhif.se.. Vi kan garantera att de ställs men inte att ni får svar på dem!’

Grattis, igen! Var detta sämsta prestationen för året?

– Nja, det vill jag inte påstå. Visserligen har vi svårt att få fart på benen i början men jag tycker nog att det är en rättvis seger till slut.

Enligt PPV var det 6-0 i avslut till AIK när vi gjorde mål?

– Jo men det handlar ju inte bara om direkta avslut. Vi har flera lägen som egentligen är farligare än deras men det slutar inte med ett avslut. Ta till exempel Lindströms inlägg som Sundin är nära att nicka in. Så man får ta den där statistiken lite med en nypa salt.

Vad tycker du om matchen då?

Vi hade lite mindre spring i benen än tidigare och AIK startar bra men skapar ju egentligen inte en enda farlighet. Trots att vi inte spelar på topp så skapar ju de faktiskt ingenting. Och det är ju en styrka i sig. (Lite Edmanstuk över det resonemanget “Man kan vara hur dålig som helst men man kan alltid jobba skiten ur sig” reds anm).

Hur ser det ut med Joel?

– De hade tänkt ha möte på måndag men nu får vi förhoppningsvis besked under morgondagen om han blir avstängd under ytterligare en match.

Det är väl närmast kutym att man blir det efter en grov utvisning?

– Ja vi får väl se i morgon.

Marcus Nilsson?

– Han har gjort två fantastiska, ja han har varit bra innan också, matcher nu mot Mjällby och AIK. Dessutom tog han ytterligare ett steg i och med att han verkade känna ett ansvar för att hjälpa Hannu. Marcus är nog en av de snabbaste mittbackarna i allsvenskan. Kanske inte så explosiv första metrarna men sedan.

Hannu, blev han skadad vid påhoppet från Clecio?

– En lättare lårkaka, inget som oroar.

Här kommer vi in på domarnas bedömningar igen. Rachid fick varning för att skjuta bollen efter signal, precis det som El Kabir i Mjällby klarade sig ifrån och Clecio lyckades undvika att bli historisk med två varningar inom en minut..

– Ingvarsson tyckte nog synd om honom eller något.. Borde kanske varit ytterligare en varning, men det är så när det handlar om just bedömningar.

Någon skrev i ett forum att domarmisstag stått bakom 50 procent av de insläppta målen och 100 procent av HIF:s poängtapp…

– Haha, ja det har jag inga kommentarer till.

Alfelt på Aftonbladet klagar på HIF..

– Tja leder man med 1-0 ska man väl se till att inte släppa in mål men vi har inte någon avsikt med att backa hem och stänga ytorna på det viset. Vår defensiv börjar ju väldigt högt upp i banan så vi kan vinna bollen så högt upp vi bara kan. Det går inte att jämföra med att backa hem på egen planhalva.

Rachid gjorde ett bra inhopp och ersatte Sundin nästan för bra (sprang också offside och drog på sig en varning).

– Jo men den spelartypen ligger och hugger hela tiden och då blir det mycket offside också. Hans varning var lite onödig.

Fast är det inte rätt att ta en sån varning i det läget?

– Jo om man står på noll varningar i omgång 29. Nu spelar det ju ingen roll eftersom denna varningen räknas in i de tre och när han får sin tredje var denna första helt onödig.

Kan inget annat än att hålla med om detta resonemang.

– Det som är synd är publikbortfallet. Nog borde det vara mer publik på plats en sån här match, men men..

Jo men nog är det så att historiskt sett är detta inte så dålig siffra. I jämförelse med 2000-talet kanske men inte med andra decennier och då fanns ju inte ens tv-sändningar.

– Det kan du ju ha rätt i, i och för sig.

Ok, då hörs vi på tisdag igen i en ny segerintervju.

– Ja eller om vi skulle råka förlora…


1 kommentar

  1. Hade kanske varit på sin plats att fråga hur det ser ut med energireserverna i HIF. För första gången såg det lite avslaget ut på sina håll i laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*