Conny- dagen efter

Vi nådde Conny när han var på väg hem från Södertälje och fick en pratstund om gårdagens seger mot AIK.

Det gick vägen igår!

Ja men det tog lite längre tid än senast. Men vi tog oss vidare och det var det viktigaste.

Det kändes som om AIK lyckades med sitt presspel, åtminstone första halvtimman.

– Holgersson hade det lite tungt i början och det är väl inte så konstigt. Lite ovan position samtidigt som AIK inte spelade riktigt som vi trodde att de skulle göra. Vi hade gjort vår läxa, sett dem mot Bröndby och Ängelholm men med många nya spelare, ny tränare och nytt spelsätt så var det inte lätt att förutspå.

De verkar kunna bli rätt farliga för många lag framöver om man ska se till deras match igår, en obehaglig överraskning.

– Nja, obehaglig överraskning tror jag inte men de kommer att klara sig kvar utan problem om de fortsätter så här. De har fått in spelare som har hjärta för spelet inte bara för klubben.

Igår blev det trångt på mittfältet och ni fick spela långt istället..

– Det stämmer. Walid Atta hade flyttat från mittbacksposition till att spela framför backlinjen och raderade helt ut ytan för Rasmus som inte alls kom med i spelet.

Det syntes rejält sedan när bytet Rasmus/Makondele kom.

– Precis, Makondele låg lite högre upp i banan och gav oss möjligheten att spela mer på Sundin. Vi har sista tio minuterna tack vare Makondeles pigga ben mot mycket trötta AIK:are.

Sifferkombinationer gillar ju alla läktarcoacher, men ni hade lite problem med just detta.

– Ja vi råkade skriva fel nummer på Marcus, 26 istället för 24. AIK ville att han skulle tas av planen och byta tröja. (Kan ha varit med baktanken att nr 26 inte fanns med upp till Stockholm och därmed skulle Marcus inte få spela färdigt matchen enligt detta resonemang, reds anm)

Vet inte vilken bestraffning som detta skulle kunna ge. Böter eller nåt liknande nu i efterhand.

Tror inte det kan bli någon bestraffning överhuvudtaget då det i tävlingsbestämmelserna står att uppenbar felskrivning inte utesluter en spelare från att delta.

– Okej, ja står det så så är det ju klart.

Vi drabbades av två skador i matchen. Hur är statusen på dessa?

– Eftersom jag stannade kvar i Stockholm (begravning av den mördade Eddie Moussa) så har jag inte full koll men efter matchen talades det om näsbrott på Lantz. Vad detta betyder vet vi inte i nuläget. Alltså hur länge han blir borta, men såväl Jeppe som Marcus Nilsson har ju haft sådan skada och spelat. Fårgan är väl närmast hur lång tid det tar innan han får spela.

Minns jag inte helt fel så spelade väl Marcus Nilsson redan matchen efter. Kan ha fel i minnet där men tror att det var så.

– Ja det kan vi hoppas på.

Bergholtz då?

– Han stukade foten i en motläggssituation med Daniel Tjernström. Förhoppningsvis är det småtterier och att han snart är i spel igen.

Hur stårdet till med nyförvärv. Inga klara under natten?

– Haha, nej men vi har en del lösa trådar ute och kanske vi kan fästa en av dessa redan i den kommande veckan.

Förstår att du inte talar namn, men är det etablerade kända spelare?

– Nja, på lyxblocket finns det spelare av båda sorter. Både mer välkända och mindre etablerade. Men det är viktigt att vi får breddat/spetsat vår trupp då risken finns att Makondele lämnar, han har ju själv annonserat detta och att Porcellis också försvinner.

Makondele ja, ja det är väl inte lönt att ställa frågan om bytesaffären som det spekuleras i kring Makondele och Gerndt. Så den frågan ställer jag inte.

– Det var bra det. ;o)

Nästa seriematch är inte förrän den 22 juli (Häcken borta).

– Precis, Häcken ville ha den mathen som sin match under Gothia Cup. Det ger oss ett bra uppehåll att läka Lantz innan seriestart. Men innan dess möter vi Bristol i Båstad. Och det är skönt för det vore att starta om igen om vi fick 14 dagars speluppehåll för samtliga spelare.  Då antar jag att du ringer på fredag..

Ja, det får vi anta. Vore ju bra att följa upp inför omstarten så vi hörs då!

– Det gör vi, ha det så länge.

Detsamma.

Noterat: Ställde en fråga kring nyförvärv till Jeppe efter matchen och fick till svar att de inte kommenterar namn och att man numera håller samma linje i föreningen kring detta. På frågan om Luton Shelton var aktuell så svarade han att han vill ha för mycket pengar…

r


1 trackback/pingback

  1. Gerndt klar kommande vecka? | HIF1907 | Nyheter24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*