Charlie Weberg: “Jag blev lika besviken som alla de andra”

210221 Helsingborgs Charlie Weberg under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Gauthiod och Helsingborg den 21 februari 2021 i Vänersborg. Foto: Sebastian LaMotte / BILDBYRÅN / COP 103 / SL0003

Inför lördagens match mot Dalkurd på Olympiafältet fick AOH en kort pratstund med Charlie Weberg. Weberg som under försäsongen imponerat fick dock en tung tävligsstart på säsongen med det oavgjorda resultatet mot Division-2 laget Gauthiod.

Lite grus i maskineriet här mot Gauthiod i Söndags. Vad krävs för att ni ska studsta tillbaka här som lag nu idag mot Dalkurd?

” – Det krävs att vi hittar en bättre fart från “minut ett” så vi inte hamnar på bakfoten. Att vi jobbar som lag utifrån taktiken vi lägger upp på planen och att vi fullföljer den till 100%. Det är alltid jobbigt att hamna på bakfoten från början, det känns som att du får kämpa dig ikapp. Så det gäller att vi är med från början.”

22-åringen Charlie Weberg spenderade fjolåret i GAIS. Väl där fick han på avstånd se sin klubb gå igenom ett tufft fjolår med degradering och besvikelse.

” – Från mitt perspektiv så blev jag ju lika besviken som alla de andra som var här förra året fastän jag var utlånad. Det är ju självklart, alla som är här vill ju spela i Allsvenskan. Men för mig var det ganska enkelt att börja om och börja på en ny kula. Jag tycker ju som många här har sagt innan och som jag själv också har sagt, att Jörgen och Lindström kommit in med mycket bra energi vilket gör att laget kanske snabbare släpper fjolåret och fokuserar på detta året. Det är ju det som krävs också, att alla släpper det som har varit, för det som har varit vinner vi ingenting på nu”

Han är mittback, en position som innehåller hård konkurrens med Två landslagsspelare, En 17-åring som spås en lysande framtid och då har vi inte ens nämnt Jakob Voelkerling Persson som slog igenom förra året. När jag frågar var hans spetskvalité och “edge” ligger håller Charlie fram sina offensiva kvalitéer.

” – Jag är ju innermittfältare från början så jag gillar ju att ha bollen på fötterna. Mina spetskvaliteter är väl min passningsfot och blick för spelet. Men som sagt, det är många mittbackar i truppen och duktiga spelare. Men det tycker jag är bra, vi pushar varandra varje dag.”

Och just det offensiva spelet är något som HIF tränat hårt på den senaste veckan.

Ni har tränat väldigt mycket på det offensiva spelet den här veckan, Som mittback vad är din roll i det offensiva spelet?

” – Som mittback har du ju alltid spelet framför dig nästan alltid. Då gäller det att läsa av vad som är rätt beslut att ta. Det är något som jag har lärt mig under mina seniorår också, att inte alltid gå för den avgörande passningen utan istället läsa av spelet. Ibland behöver du vända, ibland behöver du gå lite mer rakare, ibland är det läge att slå igenom lagdelar.”

Under min tid på Olympiafältet har jag ofta imponerats av Charlie. Inte bara för hans offensiva spel eller nyfunna förmåga till att med fysiska medel vinna boll, utan också med hans förmåga att kommunicera och styra sin backlinje.

” – Ja, jag fick ju ganska snabbt en stor roll i GAIS. Den rollen har jag aldrig haft här på det sättet. Så det kan absolut ligga något i det. Men sen har jag alltid varit ganska kommunikativ och aktiv med min vokabulär. Det har alltid varit en egenskap jag har tyckt om. Så, absolut känner jag att jag tar för mig mer än vad jag har gjort tidigare och det kommer jag fortsätta med”

Något annat du känner du har utvecklat under tiden i GAIS?

” – Jag lärde mig det mesta. Med speltid lär man sig det mesta och utvecklar också det mesta. Mitt duellspel kände jag att jag kanske utvecklade mest förra året. Det känns som jag har tagit med det hit än så länge och det vill jag fortsätta med. Men det pushade även på självförtroendet och gav mig erfarenhet.”

Hans kontrakt går dock ut efter året och när frågan om det ligger i bakhuvudet att spela till sig ett nytt sådant, grimaserar Charlie lite.

” – Nä, jag tänker inte på det. Går jag runt och tänker på kontraktet så kommer det bara bli fel fokus, utan jag gör det så bra jag kan göra också så får vi se vad som händer under året och efter säsongen.”

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*