Conny – dagen efter: – Han gick in och levererade…

För femte matchen i rad så har HIF denna säsong vunnit en tävlingsmatch. Men på måndag är det väl dags för den obligatoriska förlusten. Eller vad säger du Conny?

– Haha, nä även om det har varit svårt historiskt så är jag inte så säker på att vi förlorar. Dels tränar vi ju hela vintern på konstgräs, dels har de ju lagt om sitt konstgräs. Därtill har de ju dessutom fått in bevattning vilket gör att man inte fastnar lika lätt i gräset som man gör i vanliga fall.

Dessutom är det väl dags att sluta tjata om konstgräset?

– Definitivt, vi hade fyra matcher på konstgräs förra året, vann tre och en av de bästa matcherna vi gjorde hela förra säsongen var mot Elfsborg borta, 3-1 på konstgräs…

Till matchen igår då, får gratulera till ännu en seger.

– Ja det var väl ingen större match men det är svårt mot lag som backar hem. Trodde de skulle vilja spela lite mer än vad de gjorde och vi hade 70-30 i bollinnehav. Tyvärr så skapar vi inte så mycket av bollinnehavet. Det är inte förrän efter 1-0 som det ser någorlunda ut.

Lindström hade en konstig dag. Dominerade sin korridor men så fort bollen skulle utanför korridoren så föll det igenom. Vad säger du om det?

– Det är svårt det där. Han ska slå hårda inlägg, relativt låga. Inte som vi hade mot Kalmar förra året. (Då bollen hade snö på sig när den kom ner, min kommentar) Den typen av inlägg har lägre felmarginal och igår blev det mest fel, men det viktigaste är att han vågar fortsätta slå dem. Och det gjorde han ju.

Erik Wahlstedt var bra igår och likadant var det hela förra säsongen, när han inte var skadad.

– Han är en mycket bra allsvensk spelare när han inte har problem med vaden.

Var det vaden som fick honom att utgå?

– Nej det var kramp, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på hur få matcher han faktiskt har i benen.

Simon Thern ersatte och vilket inhopp. Cool dragning och sedan en perfekt boll i djupled.

– Hehe, ja hade han missat den dragningen hade det inte varit så kul start för en 18-åring i allsvenskan, men han har det naturligt i sig. Det var inte så att han ville imponera utan det är helt enkelt hans spelstil. Ett mycket positivt inhopp.

På tal om inhopp, Rachid fick fart på matchen…

– Vi körde väl fast i vårt spel och ville få fast bollen lite mer i anfallsposition. Detta blev bättre när Rachid kom in. Dessutom har han speed som behövs mot ett sånt här lag. Vi bedömde att han skulle orka 20 minuter och inhoppet kom ju lägligt.

Det var ett slumpmål som..

– Nej stopp stopp. Det var inget slumpmål. Rasmus står i den positionen för att göra mål om bollen kommer till den ytan.

Nä, det har du ju rätt i. Själva målet är ju inte slump, ett typiskt måltjuvsmål.

– Precis…

Avslutningsvis, skador inför måndag?

– Peter Larsson mådde tjuvtjockt men mår bättre redan idag och är förmodligen i träning i morgon. Baffo är borta även på måndag och Edman är borta två veckor till i alla fall. Så det blir precis samma trupp som igår om inget oväntat händer under dagarna fram till match.

Vi hörs på måndag igen och Conny -dagen efter blir Conny – samma dag för en gångs skull. Med tanke på kursen och att vi ska till Örebro och titta.

– Okej ja då ses vi på måndag då.

Det gör vi och då har vi ändrat på trenden och vunnit mot ÖSK!


 

1 kommentar

  1. Många trender bröts borta förra säsongen (Gefle, Elfsborg) så gärna en till för MFF har också ett “spöke” att möta borta mot Boråsarna där de inte vunnit på 5-6 försök och skulle vara attans om både vi & dom bryter trenderna i morgon men skulle å andra sidan inte förvåna mig – då har vi å andra sidan mycket intresanta förutsättningar inför derbyt slutet maj om tabellen skulle se ut som nu vad gäller översta två platserna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*