Bosse – nästan dagen efter

-Vi ber om ursäkt för att vi inte förrän nu kan presentera vår följetong Bosse – dagen efter, men ni som följt oss hela vägen vet att han är en strängt upptagen man. Idag nådde vi honom äntligen, naturligtvis vid en fotbollsplan. Denna gång var det ett barnbarn som spelade och Bosse fanns vid sidan på Österås IP.

Grattis till segern.

– Ja det var skönt även om det kunde ha blivit med betydligt större siffror.  Men betyget vi fick av Janne Carlsson (ÖIS-tränare) värmde ändå. Han menade på att vi var det lag som skapat absolut flest chanser mot hans lag.

21 avslut är imponerande men effektiviteten var inte särskilt god?

– Nä, Henke hade väl gjort ett par i normala fall, men såhär är det ibland.

Ja min tanke gick allra först till matchen mot ÖIS 2007 där det såg ut precis som i matchen i måndags.

– Det stämmer ju när du nämner det. Och Henke hade väl precis samma utdelning då om jag inte minns helt fel…

Jo du har rätt. Henke missade väl typ allt som gick att missa. Vi blev den gången frälsta i den 83 minuten eller nåt. Gustaf Andersson gjorde 2- 1-målet efter att Karekezi gav oss ledningen tidigt i matchen och ÖIS gjorde mål genom Toivonen.

Nu har det ju gått ett par dagar sedan matchen så den är väl i stort färdigbehandlad och vi har fått ett par frågor från våra läsare.

Hur står det till med den mentala träningen? Flera undrade det efter matchen mot TFF.

– Vi använder oss en del av det men bara individuellt. En del gillar det och andra är inte lika förtjusta i det. Man kan väl som huvudregel säga att det är något man måste använda på lång sikt och de som tränas i det måste vara mottagliga för det, vilket inte alla är.

Den andra frågan är varför Landgren kom in i stället för matchens lirare Adama Tamboura.

– Det är en mycket vettig fråga och jag har full förståelse för reaktionen men Adama har svårt att ta instruktioner när det gäller att tänka bara defensivt. Ser han luckor sticker han så vi ville säkra bakåt. Då tänkte vi först sätta ner Stoffe och låta Landgren spela högeryttermittfältare men Stoffe var trött och sliten och ville hellre vara kvar i sin position då han inte var säker på att han skulle vara optimal som vänsterback.

Tredje frågan gäller Erik Wahlstedt. Enligt en diskussion på E-zine så ska Erik ha sagt att han är spelklar.

– Nej, nej. Inte på långa vägar. Han har inte ens börjat träna för fullt med laget. Faktum är att han inte gjort ett pass med laget sedan han spelade i U21 mot MFF. Vi hoppas och tror att han kan börja träna när vi kör igång igen den 10 juni.

Har du tänkt på möjligheten att spela Erik som vänsterback för att få upp Adama högre i banan?

– Oja, men det tar tid innan han når matchform. Och just i matchen nu mot ÖIS var ju vår vänsterkant helt suverän.

Rasmus kontra Erik Sundin är också ett ämne som berör och upprör.

– Erik har ju kommit igång och gör ett fint mål men det är inte bara det som avgör. Erik är självklart med och konkurrerar om startplats men han har en historia sedan TFF-tiden att han ibland gör sig bättre som inhoppare och det var väl först i de sju-åtta sista matcherna i fjol som han tog en ordinarie plats. Men det är en spännande spelare.

Svenska Cupen då?

– Ja vi fick ju inte gehör för vår önskan men nu när U21-laget är uttaget så kan vi ju se att den 28 juni kan vi vara utan fyra truppspelare. Det är skäl nog för flyttning men hur de ska få in det i spelschemat blir intressant. Vi börjar i europaspelet den 2 juli och går det bra spelar vi i europaspelet varje torsdag och i allsvenskan varje söndag hela juli.

Hur ser det ut inför söndag?

– Inga skador i alla fall. Joel går väl in från start annars spelar vi sannolikt med samma manskap som senast. Vi spelar så bra så det finns ingen direkt anledning att ändra.

Nästa fråga skulle vara hur Bosse ser på Luton Shelton men tyvärr bröts kontakten och frågan hann aldrig ställas, denna gång. Men vi är tillbaka den 1 juni.

8 kommentarer

  1. Oske; Han hette Fredrik Larsson men han höll inte riktigt den klassen som förväntades så Conny Rosen tog snabbt över…

  2. RA: Tack, minns bara att han var helt värdelös och kom ifrån min grann kommun bromölla

  3. Ännu en fråga, någon som kan hitta intervjun med Lucas Ohlander och en dif spelare angående p16 landslaget och framtiden?

  4. Måste veta vad Bosse tänker om Luton Shelton. Hoppas den frågan dyker upp till honom igen :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*