Landgren mindre än sex månader kvar

Det debatterades en del kring Landgrens kontrakt och runt hur Udinese kunde ha kontaktat honom utan att HIF verkade känna till något i saken.

En riktig undran som nu fått sitt svar. Landgrens kontrakt går ut den siste oktober enligt uppgift och fem dagar efter att det återstod mindre än sex månader på hans kontrakt aviserade Udinese, som av en händelse, att de förhandlade med Landgren. Det är inte utan att man undrar om detta har varit en ny Björckaffär. Sannolikheten att Udinese på ett eller annat sätt varit i kontakt med Landgren eller hans agent, Carl Fagher, är stor.

De med gott minne, nåja, minns att Björck bara någon dag efter sexmånadersregeln kommit i kraft aviserade att han skulle lämna för Elfsborg.

Det är med tungt hjärta man ser att spelare gör på det här viset. Ännu tyngre är hjärtat när spelaren fått hela sin fotbollsutbildning i föreningen. Inte för att det på något sätt kan ställas högre krav egentligen, men ändå känns det trist att spelare beter sig så här.

Nu ska det direkt konstateras att det på intet sätt är klart att Landgren lämnar eller lämnar som Bosman ens, men vad jag förstått har man helt lagt Landgren på hyllan när det gäller förlängning av kontrakt.

Oavsett vilket tycker jag att supporters och fans faktiskt har rätt att få veta hur det ligger till och det är dags för Andreas att ta steget ut ur dimman och stå för sitt agerande.

Jag anser fortfarande att Landgren tillhör de mest lovande i HIF men detta ger en bitter smak.

Mer positivt är att det verkar som om man i föreningen har bättre koll på de övriga ungdomarna.

2 kommentarer

  1. Det förklarar ett och annat. Bra Mr Cooper!

    Dock märkligt datum att avsluta ett kontrakt. Landgren missar därmed en eventuell semifinal och final i Svenska Cupen. De matcherna spelas nämligen antagligen i november…

  2. I detta läget tycker jag man ska ta HIF-ledningens parti till 100%. Kan lova att dom gjort allt som stått i deras makt att förlänga med Landgren. Kan sätta mycket pengar på att det är Landgren som vill iväg och har vetat om detta mycket längre än 6 mån. Förstår spelare som ser sin chans att tjäna pengar och komma till en större liga men ofta har dom för bråttom och så också Landgren.

    Många tänker: “Detta är min enda chans” och sen slutar det som det brukar 9 fall av 10 när spelare sticker för tidigt. Dom fastnar på bänken eller utanför truppen och vill hem 1-2 år senare med svansen mellan benen. Tycker dom borde ha mer is i magen… Aldrig bra att gå till en klubb som bara vill ha spelaren för han är gratis. Udinise hade aldrig velat ha Landgren om han hade kostat pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*