Lite om igår

Det var en hel del man reagerade över igår. Dålig publiksiffra men fantastisk publik. Dåliga passningar men i slutändan bra resultat. Virrig domare som i slutändan gav oss förlängningen osv.

Det som uppenbarligen berörde mest var enskilda spelares prestation på plan. Det fanns en del spelare som verkligen underpresterade och det är befogat med kritik men igår gick det lite till överdrift. Därför har vi valt att ta bort betygen från matchen och det är i nuläget osäkert om vi kommer att ta upp den tråden igen. Vi har inga problem med att man tycker olika med de som skriver betygen, inte heller att man tycker att spelare mer eller mindre varit värdelösa. Det som vi aldrig kommer att accpetera är det häcklande som blev resultatet av en del inlägg igår.

En spelare som underpresterar tål säkerligen att kritiseras men när det faller över till hån, då är inte AlltOmHIF med längre. Vi ber om sakliga kommentarer annars tvingas vi till att stoppa kommentarsfunktionen.

Sanslöst tryck och skillnaden på stil och “ostil”

Först som sist, det var inte utan att man satt framför tv:n och trallade med i alla sångerna och sällan har väl trycket varit så bra på Olympia. Och egentligen skulle jag inte ta upp detta men eftersom det var så tydligt så tänkte jag göra en jämförelse av två sånger med samma innebörd med sanslös skillnad på klass.

Vill först berätta att jag verkligen inte sympatiserar med spelarens val och uttalanden på senare tid. Men jag tror att många håller med om att “Landgren dra åt helvete” är mindre stil än att sjunga “Uppå plan tio man, som ska göra drömmen sann”? Nu tyckte jag att den korta stund “Landgren-versionen” sjöngs var så kort att det gick mer eller mindre obemärkt förbi. I övrigt var det ett fantastiskt stöd som laget gavs och jag är HELT övertygad om att det var den 12:e spelaren som ledde till HIF:s avancemang. Vilket det ju faktiskt var både på läktaren och plan med tanke på inhopparen Sundin.

 

 

17 kommentarer

 1. Måste säga att jag är imponerad av redaktionen på AlltOmHif! Ni växer hela tiden. De är mer än vad man kan säga om en del “hif-fans”! Vissa människor vill bara trycka ner andra människor och mår tydligen bra av de. Fotbollsspelare är bara männsikor dom med.

 2. Bra initiativ! Detta får inte förekomma !! hoppas det slutar att vara så, tror inte det hjälper spelaren/spelarna heller om man sågar spelaren vid hälsenorna.. Spelaren/spelarna vet nog om när de gör dåliga matcher.. sen var det en del spelare som spelade med magsjuka, hoppas det blir bättre till nästa match som är på söndag!

  KOM IGEN HIF ! SM-guldet ska till sundets pärla !!

 3. Saklig kritik är bra. En spelare som gör en dålig insats kommer att få kritik även i fortsättningen på AoH.

  Alla omdömen innehåller självklart ett visst mått av subjektivt utlevande av lycka eller frustrationer. Det hör fotbollen till. Men att övergå till ett rent hånande av egna spelare? Nej.

  Därutöver kan de som framförde sina kritiska synpunkter betänka att halva laget spelade magsjuka…

 4. Jaha. Där slog censuren till. I mitt tycke tråkigare och allvarligare än “osaklig” kritik. För vem ska avgöra vad som är sakligt och osakligt? Redaktionsmedlemmarna? Nä – censur i alla former är skit. En bra sida sjönk i värde rejält i mina ögon. Tyvärr.

 5. Är ni allvarliga? Jag tittar in igen och ni har tagit bort mina inlägg på grund av att det blev “för känsligt”..? Herregud.

  Vi pratar om inlägg som inte innehöll könsord. Som inte var hotfulla. Som inte var rasistiska. Som inte uppmanade till våld eller aktioner gentemot en enskild spelare.

  Det var inlägg som raljerade. Förvisso kring en egen spelares undermåliga insats, men ändå. Och detta väljer ni att ta bort? Riktigt, riktigt lågt av AOH.

  Här var det så lågt till tak att många kommer slå huvudet i det – alternativt så kommer det fria ordet att dö ut här.

 6. Mariga och Oldtimer: Att göra sig lustig på andras bekostnad och skriva att spelare ska brännas på bål är INTE acceptabelt i vår värld. Skriv att en spelare är en sopa, förklara varför men att skriva att de ska brännas på bål, där gick gränsen.

  Angående vem som bestämmer vad som ska censureras så torde det stå fullständigt klart att vi åtta som driver sidan och ansvarar för det textmässiga såväl som för de kommentarer som skrivs inte bara
  har rättigheten utan också skyldigheten att se till att stilen någorlunda hålls.

 7. Ja visst har ni all rätt att censurera – fast det blir inte vackrare för det. Att ens börja gnälla på den nivån som varit är bara löjlig, för att inte säga patetisk. Synd.

 8. John Cooper: det är raljerande! Det måste ses i sitt sammanhang och med kontexten som faktiskt fanns så var det någon som faktiskt trodde att jag på allvar menade att spelaren skulle fångas in av en arg mobb, bindas till händer och fötter och sedan avrättas som häxa. Det borde alla inse.

  Tolkar man den meningen som en seriös uppmaning så tror följdaktningsvis även att övriga lagkamrater har smittats och att malmö har hört av sig med ett kontraktserbjudande..?

  Seriöst, förbjuder ni raljerande kommer kommentarerna att dö. För ni förbjuder inte åsikter, antar jag?

  Min åsikt om Holgerssons insats igår är nämligen intakt: det var topp 3 av det sämsta jag någonsin sett på Olympia.

 9. Mariga och Oldtimer: Jo vi förstod andemeningen men vi tyckte inte att det höll den nivå som VI kan stå för. Att Holgersson var kass är alla nog överens om. Till och med vi. ;o)

 10. John Cooper, okey. Jag delar inte alls din uppfattning men jag tackar för ett rakt svar. Man kan ju inte alltid vara överens om allting.

 11. Det är ganska stor skillnad på att skriva med stil och pennan på skaft, som många av skribenterna gör här på AlltOmHIF, och på att skriva med en stor, avlång, och färglad dumstrut på huvudet som vissa andra. Ett tips är att prova texten man tän kt att publicera på en medmänniska i tal. Låter det bra där och inte idiotiskt så kan det möjligen vara värt att posta.

 12. Kalla det censur om ni vill. Men när man, som Oldtimer vill kalla det, raljerar, har syftet förskjutits från att kritisera insatsen till att förlöjliga personen. Det är en ocean av nyanser mellan de två.

  Saklig kritik är det fritt fram för, så väl av oss på AoH som av HIF.

 13. Jag tycker det är extremt löjligt att håna Andreas Landgren, detta påverkar ju både Andreas och laget på ett dåligt sätt! Vem skulle inte ta chansen att sticka utomlands? Det är ju alla ungdomars mål…
  Jag kunde förstå buandet när Babis ocH Järdler gick till Malmö, men detta är bara löjligt!

  Publiken höll inte på att bua och håna Henke Larsson när han drog vidare till Feyenoord för ett antal år sedan! Hur man nu kan kalla sig supporter till HIF och sedan bua åt en spelare som spelar i laget? Man är, enligt mig, ingen riktigt supporter om man beter sig såhär.

  Helt rätt av dig Landgren att lämna och jag hoppas att se dig I HIF:s tröja när du är redo att återvända hem!

 14. Man kalla det censur eller inte. I grund och botten är det AOH som ansvarar för vad som skrivs eller kommenteras på denna sida.
  Och skulle vi uppfatta något som kan tyckas vara störigt/kränkande/oetiskt/respektlöst ect etc så är det upp till oss att avgöra om kommentarer tas bort eller inte.

  Vi ska inte behöva förklara varför vi eventuellt raderar kommentarer, vi gör det om vi känner att kommentaren är opassande oavsett vad!

  Det har inte förekommit många gånger då denna fråga kommit upp till diskussion då vi anser att vi på AOH har “högt i tak” vad gäller både våra inlägg och läsarnas kommentarer. Och förhoppningsvis kommer denna fråga inte upp igen.

  Alla är välkomna att diskutera och kommentera, men håll det inom de ramar som bland annat innefattar respekt.

  Må väl! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*