“Det var väl i juniorlaget som jag gjorde 3 mål senast” – spelarkommentarer AIK – HIF

Efter matchen igår träffade Allt Om HIF Marcus Nilsson och Rasmus Jönsson för några korta frågor. Marcus har sett riktigt bra ut i år och fanns på min short list över spelare jag helst ville prata med redan före matchen igår. Vi fick ju anledning att intervjua Rasmus redan mot Väsby, så egentligen hade jag tänkt intervjua någon annan, men efter ett hattrick (och riktigt läckert sista mål) var det så uppenbart att Rasmus Nilsson (ja speakern på Råsunda var först ut med namnbytet, inte ens Rasmus visste om detta) var man of the match (igen).

Marcus Nilsson såg rätt nöjd ut efter matchen och det kan man ju göra när man är back och det står noll i det egna lagets målprotokoll. AIK fick aldrig till något bra anfallsspel sista tredjedelen även om det syntes hur bra Obolo var. Argentinaren har dessutom varit rätt omskriven i media. Så första frågan var given: Hur svår var egentligen Obolo att möta, Marcus?
Obolo är ganska svår att möta. Framförallt är han riktigt bra på att ta emot bollar. Han backar in i dig precis innan han tar emot bollen och får lite extra utrymme och tid på så sätt.

Det gick ju riktigt bra idag, precis som hela säsongen, det är nog många som mindes förra årets lite kantiga och ojämna Marcus. Vad har hänt?
– I grunden handlar det om att känna förtroende från tränaren. Då växer självförtroendet.

Men är det så enkelt? Är det något du tränat på eller känner du förbättrat?
– Jag är helt klart jämnare än förra året. Då kunde jag göra en plattmatch direkt efter en bra match och då är det lätt att fastna på bänken. Jag försöker hela tiden utvecklas för att bli ännu bättre.

Vilka är dina styrkor som spelare och vad kan du förbättra?
Jag är en typisk krigare egentligen. Jag har bra huvudspel och jag är stark i närkamper. Passningsspelet är väl det jag känner att jag verkligen behöver utveckla vidare.

På måndag är det ett derby mot MFF som väntar!
– Ja, jag längtar verkligen!, säger Marcus med ett brett leende. Det lyser i ögonen. Räkna med att Markus kommer att ge allt på Olympia!

Rasmus Nilsson, förlåt Jönsson, var efter sitt första hattrick i allsvenskan ett jagat villebråd, men stod tålmodigt kvar och svarade på alla frågor. Skönt att göra hattrick Rasmus?
Ja, helt klart. Det satt skönt och stärkte självförtroendet. Det var väl i juniorlaget som jag gjorde tre mål senast.

Så nu är halmstadspöket bortjagat?
Jag var nära men lyckades inte göra mål mot Halmstad. Vi borde avgjort den matchen vid 1-0. Men det som hänt har hänt, det kan jag inte påverka efteråt. Det är bara att skaka av sig så snabbt som möjligt och gå vidare, det kommer nya matcher.

0-3 var rätt snyggt, var det snyggaste målet i år?
Ja det var nog snyggast, det kändes som en 50/50 situation men att jag ändå var lite före. 2:an var väl kanske det enklaste målet i år, men de räknas de med. Sen ska man komma ihåg att det alltid är en fördel att spela med Henke.

Under försäsongen hade du problem med knät. Hur känns det nu?
Det känns bra. Jag har inte haft några känningar sedan allsvenskan började.

Där någonstans började man rycka i Rasmus som skulle intervjuas av Canal Plus. Allt Om HIF tackar Markus och Rasmus för att de tog sig tid att dela med sig av sina intryck från matcher och önskar lycka till inför derbyt!

3 kommentarer

  1. Måste bara säga att denna sida går från klarhet till klarhet. Tycker ni har gått förbi presidenten nu också. Mycket mer intressant läsning här hos er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*