Bosse – dagen efter

Det höll inte riktigt hela vägen. Men det var överraskande nära.

Ja, hade vi sagt i maj att vi skulle ha de problem vi haft med spelarna och ändå ligga tvåa och vara vidare i svenska cupen och trots allt tagit oss nästan till Europa League så hade man väl blivit idiotförklarad.

Igår spelade du Marcus Bergholtz som hymf och lät Svanbäck spela centralt, varför?

Mot Sarajevo var vi som bäst med Svanbäck och May på det centrala mittfältet medan Bergholtz som startade där inte riktigt klarade av det. Därför valde vi denna uppställning. Och Svanbäck gör det han ska, ger ju May ett utrymme också framåt.

Unkuri?

Utlånad till ÄFF och har bestämt sig för att satsa på att bli forward. Vi kan ju plocka hem honom på 24 timmar men det var inte aktuellt till just denna match.

Svanbäck får mycket kritik på forumen.

Ja, han var ju inte felfri men gör ett bra jobb och är ovärderlig som truppspelare. Gnäller aldrig och gör alltid det jobb man begär av honom.

Porcellis.

Rörde väl inte bollen mer än en gång och blev fult trampad av en ÖSK-spelare i ryggen. Närmast fantastiskt att Örebrospelaren inte blev varnad för det tilltaget. Porcellis känns mycket spännande.

De kunde ju faktiskt fått fler varningar dessutom.

Då tänker du säkerligen på kapningen av Rasmus. Den var inte vacker. Hade det varit Sarajevo hade man nog trott att det var avsiktligt…

Hur ser det ut framöver?

Du tänker naturligtvis på skadeläget och allt med avstängningar. Ja, vi får ju tillbaka Skulason, Stoffe och Joel. Men Sundin är avstängd. Det var också märkligt. Inte igår, där var väl varningen rätt, men mot Hammarby kändes det konstigt. Domaren blåste ju inte för situationen förrän Bajenspelarna började attackera Sundin och DÅ får Sundin varningen för att han startade bråket med Igor Armas. Okej om båda fått en varning, men det fick de ju inte. Av de skadade får vi förmodligen tillbaka Landgren och Rasmus. Lantz är mer osäker. Henke borta naturligtvis. Han ska röntgas i morgon (tisdag) och då får vi se om det blir som jag hoppas och tror. Att Henke, som vanligt kommer tillbaka snabbare än någon förväntat sig.

May?

Ja, det var ingen dålig debut. Han spelade division II-fotboll för några veckor sedan och nu levererade han i allsvenskan med bravur och visade prov på speluppfattning och lyckades flera gånger sätta bollen på fötterna på anfallarna. Tuffar ju till konkurrensen ytterligare på det inre mittfältet.

Sundin?

Fokuserar lite på fel saker, gnäller på domaren lite för mycket även om det kanske var lite befogat när två identiska knuffar bedöms olika för att de skedde innanför eller utanför. Synd att han inte lyfter över bollen till Makondele i början av matchen men hans överhoppning senare var lysande.

Förresten Bosse, du är ansvarig för en av mina värsta fotbollsminnen.

Hm, jaså..?

1977, Olympia.

Okej, du tänker 1-4 mot Mjällby och Flemming Pherson gjorde mål efter 10 sekunder…

Ja, det var inget höjdarögonblick för en HIF:are som tyckte att Mjällby bara var en dagsslända.

Som nu är på väg upp till ännu en allsvensk säsong. Peter Swärdh har gjort ett bra arbet med Mjällby..

Lycka till på söndag. AlltOmHIF kommer att vara där!

Ja, då ses vi väl igen!

3 kommentarer

  1. Hehe ’77 mot Mjällby!! Faktiskt min första HIF-match!! Gamla träläktaren på norra delen … Nostalgi mina vänner, nostalgi! 🙂

1 trackback/pingback

  1. Helsingborgs IF – Örebro SK « Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*