Bortasvagt Åtvidaberg på besök

Accam och Khalili - får vi behålla dem när fönstret öppnar? Foto Samone Falkman

Ikväll är det dags för HIF att ta sig an Åtvidabergs FF och förutsättningarna är ganska klara. Accam har lämnat för VM-uppladdning. Vinst och man parkerar strax under mitten av tabellen, vid förlust har man bara två poäng till näst sista plats. 

Accam och Khalili - får vi behålla dem när fönstret öppnar? Foto Samone Falkman
Vem kliver fram nu när Accam är borta?
Foto Samone Falkman

Det som ser ljusast ut ur ett HIF perspektiv just nu är att skadelistan är kort. Det är bara långtidsskadade Andreas Landgren som finns där. Gashi gick för fullt på träning i går och om han bara känner sig frisk så spelar norrmannen enligt tränare Roar Hansen.

Nej HIFs bekymmer är av annan art. Det handlar givetvis om David Accams bortavaro. “Det är klart att vi hade velat ha honom kvar. Samtidigt är vi stolta och glada för David att han är på väg mot sitt livs äventyr. Vi får se om han orkar hela vägen fram.” säger Roar till Helsingborgs Dagblad.

Roar har inget svar på vem som ska göra Accams jobb nu och konstaterar att det finns mycket plats i rampljuset. Han menar att många av spelarna har tittat på när Accam fått bollen för att se hur ghananen ska rädda laget. Nu är det hög tid för laget att ta ett kollektivt ansvar att göra jobbet.

Åtvidaberg som gästar Olympia har även de blandat och gett lite under säsongen och har endast tagit två poäng mer än HIF. De har dessutom inte någon vinst på bortaplan. “Det är ett spelskickligt lag. I vanlig ordning är de välorganiserade med Peter Swärdh. Han tycker ju om att spela attraktiv fotboll och de är väldigt passningssäkra.” säger Roar till HIF.se

Så förutsättningarna är klara. Laget som vinner kan andas ut lite och slipper tänka på bottenstrid. Olympia slår upp portarna för After Work redan klockan 17.00 med buffé i Olympiahallen för 50kr och aktiviteter för stora och små innan det är dags för match klockan 19.00. Vädret lovar strålande sol och sommarvärme.

Matchtruppen:
2. C. Johansson, 3. L. Sadiku, 7. M.Lindström, 8. A. Gashi, 9. R. Simovic, 10. Á. Santos, 11. A. Smárason, 13. A. Achinioti-Jönsson, 15. E. Krafth, 20. E.l Boateng, 21. C. Andersson, 22. A. Linde (mv), 23. D. Nordmark, 26. P. Larsson, 28. J. Uronen, 29. J. Björkman, 30. P. Hansson, 31. E. Andersson, 55. A. Khalili.

Björn Velander BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*