Roar vill ha in extern hjälp

Roar gillade värmen i Portugal ifjol Foto: Fredrik Ymer

Efter den bittra finalförlusten i Svenska Cupen går Roar ut och säger att han vill  ha hjälp av externa finansiärer för att stärka laget i sommar. 

Roar gillade värmen i Portugal ifjol Foto: Fredrik Ymer
Roar och HIF har en del att fundera på framöver.
Foto: Fredrik Ymer

“Vi kan ju inte bara gå här om David (Accam) kanske försvinner, vi måste jobba mot fönstret. Det handlar inte om att byta halva truppen. Kommer Imad tillbaka är det bra, och om vi kan göra annat något också så bör vi göra det.” säger tränaren till Helsingborgs Dagblad.

Accam har kanske gjort sin sista match i den röda tröjan, även om han själv inte vill spekulera i det, och är på väg till Ghanas VM-uppladdning. Något som gör att han i alla fall missar de tre sista matcherna innan VM-uppehållet. Loret Sadiku sitter på ett utgående kontrakt och Abbe Khalili har troligen fått en och annan scout att titta lite extra. En ljusning i det annars så nattsvarta läget är att det ser ut som att Imad Khalili kommer tillbaka i slutet av maj. Men efter som han varit utlånad under våren så blir han inte klar för spel förrän transferfönstret öppnar i mitten på juli.

Enligt Kvällsposten finns det ett antal spelare som är intressanta för HIF.
Dessa är:
Markus Holgersson, förnärvarande kontraktslös
Marcus Nilsson, förnärvarande utlånad från Utrecht till Kalmar FF
Rasmus Jönsson, utlånad från Wolfsburg till Aalborg där han nyligen vann dubbeln
Andreas Granqvist, kontrakt med ryska Krasondar fram till 2016

Marcus Nilsson säger sig vara positiv till spel i HIF även om han inte känner sig färsig med sitt Europaäventyr. Han påpekar att det handlar om vad som sker efter att lånet till Kalmar som löper ut 31 juli. Men när han bestämmer sig för att flytta hem igen är det HIF som gäller.

Hur de övriga på listan ser på en eventuell hemkomst till Olympia i sommar vet man inte ännu. Men med tanke på de ekonomiska förutsättningar som finns i klubben så skulle det nog mycket till om man skulle få hem Rasmus Jönsson.

Sen kan man fråga sig om det verkligen är försvarare HIF behöver ha in i första hand.

Björn Velander BBL

 

2 kommentarer

  1. Precis, det ju Rasmus som känns mest behov av eller i alla fall en spelare på den positionen – som t.ex. Pär Ericsson som skulle vara på G till KFF, men frågan är om HIF kan match ev. löneanspråk från hans sida som säkert inte är så låga då han kommer från en sejour i Europa (Belgien)…

    Apropå spelare ut och Lorents kontrakt: tar det slut nu så han kan gå redan i sommar, för jag har för mig att han har kontrakt i HIF året ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*