Bödvarsson: “Överraskad över att HIF låg i Superettan”

210327 Varbergs Robin Tranberg och Helsingborgs Bödvar Bödvarsson under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Värnamo den 27 mars 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0041

I AOH-podden är ambitionen att alltid ge er de mest spännande rösterna från och runt omkring HIF. I debutavsnittet som släpptes igår träffade AOH:s Anthony Thörn HIF:s senaste nyförvärvet Bödvar Bödvarsson. Bödvar berättar om hans intryck från Matchen mot Sundsvall, Besvikelsen över att flytten till Manchester uteblev, att han blev överraskad över att laget låg i Superettan och sin förväntan inför att se HIF-Fansen på läktaren igen.

 

Du gick till Polen, hur var den polska fotbollsscenen?

” – Den Polska fotbollen är väldigt fysisk, den har ett bra tempo, de har tekniska spelare där. Legia och Lech Poznan är antagligen de största klubbarna där. Massiva klubbar med bra arenor, bra fans och allt det där. Så en bra liga att spela i.”

Och när du först hörde om intresset från Helsingborg vad var din reaktion då?

” – Min reaktion var… Jag visste om klubben men när min agent berättade att de var i Superettan var jag överraskad eftersom jag visste om HIF från när Ólafur Ingi Skúlason och Andri Runar [Bjarnason] var här och jag trodde de var i Allsvenskan. Men jag var väldigt intresserad från början och jag ville testa på något nytt och lämna Polen så Sverige var det ultimata alternativet för mig.”

När vi talades vid för första gången så sa du att du var så trött från träningarna att du inte hade haft chansen att se Staden än, efter ett par veckor… Vad är din åsikt om staden nu?

” – Min flickvän kom hit den första April. Hon var här i två veckor så då fick jag se mycket mer av staden. Hon tog mig på promenad runt överallt runt omkring och det ser väldigt bra ut. Stadskärnan är topp, Stranden… Jag hoppas det blir bättre väder snart. Jag gillar verkligen staden. Jag känner några personer från Island som bor här så jag känner mig som hemma.”

Första två träningarna på gräs, hur har det varit?

” – Gårdagen var det lite svårt att bli van…”

Ja… Jag märkte att några spelare klagade på kvalitén på gräset (Skratt)

” – Ja, den har ett par knölar och lite så (Skratt), ibland ser man ut som en amatör med alla bulor i gräset. Men jag gillar att spela på gräs. Det kommer bli mycket bättre. Jag tror de sparar den bättre mattan till nästa vecka eller något sånt så jag är glad över att äntligen vara på gräs.”

På tisdag nästa vecka blir det din första match på Olympia, hur förväntansfull är du?

” – Jag är väldigt förväntansfull över att få spela på Olympia, Arenan ser fantastisk ut. Jag hade varit ännu mer förväntansfull om de hade tillåtit fans till arenan. Men fansen kom till träningen häromdagen och visade en liten procentandel av hur det kommer vara så… Vet du när de kommer tillåta fans?”

Det är fram och tillbaka men de har inte tagit beslut om det än… Just nu blir jag förvånad om de tillåter fans innan slutet på Juni. Även det är uppe i luften med tanke på vaccinen och så… 

” – Jo, men jag är förväntansfull över att få spela på Olympia och få en känsla för planen och Arenan. Men jag är ännu mer förväntansfull inför att få se fansen komma hit.”

Vill du höra hela intervjun med Bödvar Bödvarsson kan lyssna på den här. 

Den finns såklart också även på Spotify, i spelaren nedan:

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*