Betyg HIF- HBK

Tänkte till en början att ge alla 10 poäng men sedan slog det mig att det var en halvskaplig första halvlek och en riktigt bra första kvart i andra. Att sedan sista halvtimman var det sämsta jag sett sänker naturligtvis betygen på samtliga, men fortfarande är det ett par spelare som gör en god insats.

Pär Hansson, 32. Inget att göra på målen faktiskt. Gör ett par parader.

Marcus Holgersson, 31, närmast felfri i defensiven och skaplig framåt

Marcus Nilsson, 38, går från klarhet till klarhet. Tänk så hatad han var för ett år sedan. En av tre hackkycklingar i HIF tidigare. Nu finns det bara två kvar.

Hannu Patronen, 10, och då är jag snäll. Så fantastiskt usel att det bara inte finns.

Adama Tamboura, 20, med Adama tillbaka fick vi lite anfall på vänsterkanten men han är för skakig defensivt. Kanske ska spela vymf?

Christoffer Andersson, 29, gör en rätt bra första halva men tar fullständigt slut i andra.

Andreas Landgren, 24, nej han är inte så usel som alla verkar tycka. Jag står på mig här. Hans första var rätt bra, jobbar fram bollen till målet och tar defensivt ansvar där han gör det han ska. MEN han har en lång bit kvar till formen, precis som hela HIF.

Marcus Lantz, 40, bäst i HIF idag. Roligare underlag?

René Makondele, 11. Och den där extra poängen får han för att han försöker nå bollen vid ledningsmålet. Annars fullständigt värdelös.

Rasmus Jönsson, 34, är på rätt plats vid rätt tillfälle, har flera bra avslut och tyvärr ett uselt (nicken på Henkes enda insats idag).

Henrik Larsson, 15, trampar vatten hela matchen.

 

Bosse, ingen siffra men när HBK gör 1-1 så borde han gjort sina byten och kanske plockat bort Makondele istället för Rasmus och spelat Sundin på vänsterkanten.

Domaren. Han har hittat på en egen tolkning vid hörnorna och nu förstår jag Tony Gustavsson. Problemet är att Stefan Johannesson måste ha drömt de där direktiven. Det var så sjukt i första när Bahne går omkull för att hans försvarare backar in i honom så blåser muppen frispark.

HIF ska ha en straff också när Järdler klättrar i ryggen men försvarare för göra det i straffområdet. Säkert en ny tolkning från Johannesson som dock inte ska anklagas för förlusten.

Sämst? Ja ni som var hemma och tittade på matchen på PPV och ändå bor i Helsingborg slåss om den kampen med kommentatorn Björn Hedman.

Många klassiker, hans eviga tjat om stackars Järdlers behandling, hans förväxling av Magnus Bahne och Pär Hansson (den är vass) men ännu värre var hans förväxling av Rasmus Jönsson och Erik Sundin. (Undrar om det var han som satte in bilden i HD på Rasmus istället för Joel). Men allra värst var hans tjat om Holgerssons ojusthet mot Hammarby. Ja, just det Hedman. Det var HAMMARBY inte BP. Det värsta var att han till och med sa att ojustheten var på  Nordfelt… Jo han är väl målvakt i BP.

För min del innebär detta ett allvarligt samtal till Onside Produktion. Här Makkan kan man verkligen snacka om att vara uselt påläst.

14 kommentarer

 1. Ja detta var nog det sämsta jag upplevt i TV-produktion. Jag väljer ut 3 saker som jag ältar matchen igenom…

 2. Förstår inte varför du ger Landgren så högt betyg? han gör inget bra förutom kämpar vid målet sen vet jag inte vad han håller på med resten av matchen
  En bänkning skulle han må bra av

 3. Ska kanske gradera lite så ni vet vilken skala det handlar om 0-10 under all kritik, 11-20 mycket få bra ingripanden, 21-30 underkänd, 31-40 godkänd 41-50 mycket bra till klockren.

 4. 11 för Makondele är rena skämtet. På tok för högt. Utan honom hade vi vunnit idag! Hade det inte vatt för självmålet så hade han skjutit över…

  Helt värdelös, har han en klasul i kontraktet att oavsett hur värdelös han än är så får han EJ bli utbytt?

  Ser Sundin framför makondele 24/7

 5. Jag håller faktiskt med JC i det mesta dock begriper jag inte hur bäste HIF:are (Tamboura)bedöms vara långt under godkänd???
  zz

 6. Ja det handlar helt och hållet om hans yra försvarsspel. Kanske lite lågt betyg på honom ändå men det stör mig att han jagar som om han jagar i kvadraten. Upp med honom som vymf i stället.

 7. Håller med dej helt och håller i att Björn Hedman är otroligt dåligt påläst och allmänt förvirrad. Tyvärr så måste vi HIF:are(som för närvarande inte bor i Helsingborg) stå ut med honom vid varje hemmamatch. Tyvärr sitter han och kommenterar RBK också, och han är lika förvirrad på dessa matcher.

  Annars tycker jag betygen är lite bättre idag än vad de varit tidigare. Förstår fortfarande inte hur Holgersson, Landgren och Jönsson kan få de betyg de får. Holgersson nästan felfri i defensiven? Han blev uppsnurrad många gånger och hans uppspel satt perfekt på HBK fötter varje gång. Sen hoppas jag att Jönsson sitter på bänken mot AIK.

 8. Ja, att som HIF:are tvingas lyssna på Hedman är en pina.
  Alla andra kommentatorer verkar vara väldigt hemmakära, men Hedman……….

 9. Bra betyg än en gång men förstår inte detta med Landgren – i första halvlek hade han EN lyckad insats… Inte direkt bättre i andra heller.

  Vill inte föra något drev mot killen men han saknar självförtroende just nu och då ska han INTE spela!

 10. Håller med om betgyen utom på Landgren. Han var en 10 igår. Visst han jobbar och så men det räcker inte tycker. Inte när konkurrensen är som den är på innermitten + det känns som Lantz spelare själv på mitten i långa stunder. Han får ingen hjälp av Landgren.

 11. Var en av de 8800 lyckliga igår så inte hört nåt från Björn Hedman, men så som ni yttryckte det verkar det ju vara rent utav löjligt. Finns det inga krav på att få bli sportkommentator längre?

  Snälla snälla Skula kom tillbaka och visa resten av HIF lite vilja och hjärta! Du är så saknad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*