Reflektion från Tv-soffan

Satt precis och skrev ner på mitt lilla anteckningsblock att jag skulle berömma HIF’s försvarspel…

…då brister det i kommunikationen där bak och Landgren blir tvungen att nicka ut till hörna, som sedemera resulterar i baklängesmål!

Efter Halmstads första mål, funderade jag på; var tog vårt försvar vägen? Gång på gång lyckades HBK komma till avslut, vilket de inte lyckats med tidigare. Blev det nervöst? Blev det stressat? Blev det bara…för mycket?

***

Henke? Totalt osynlig…

***

Mittfältet ägde i alla fall, Lantz! Han är ju helt otroligt pricksäker i sina brytningar och i sitt defensiva arbete. Hans vilja och hans fokusering skulle jag vilja se att övriga HIF’are tar efter. NU!

***

Har vi mött Brommapojkarna?

***

Rasmus var pigg idag, mycket mer inblandad i matchen och situationerna. Otur att han inte lyckas pricka in de där lägena, kanske hade blivit en annan matchbild? Men det är lätt att tycka och tänka om vad som skulle kunna skett, det är dock DET som händer på plan som räknas…

***

Vad är det för stolpskott som kommenterar på PPV?

***

Nej, detta duger inte. Vi kan inte skylla på varken plastgräs eller domare idag! (Nej, det var INGEN straff!). HIF måste börja ta sig i kragen och börja spela ut! Börja våga spela ut och börja våga lyfta upp laget i ett mer samlat anfallsspel.

***

Kommentatorn på PPV var lika förrvirrad som ett ÖIS-försvar i en seriepremiär. Kalmar (körde vi trelags-spel)? BP? Henkes landskamper? Men snälla nån? Ta ditt jobb på allvar!

***

Sammanfattningsvis så ser jag fram emot att få höra vad Bosse berättar om i morgon, och hur han sammanfattar det som hände (och inte hände på ett pinsamt tomt Olympia ikväll…)

13 kommentarer

 1. jag frig också om vi mött bp. vi skulle ha punkterat matchen tidigt i andra då vi har mängder med chanser. det känns lite som typiskt HIF att inte stänga matchen.

 2. Om Henke var osynlig ska vi inte snacka om Makondele och Landgren. Förutom att Makondele var inblandad i HIF:s mål så var han helt borta. Seg i steget och utmanar aldrig längre. Gällande Landgren så om han inte sitter på bänken nästa match är det tjänsefel av Bosse. Helt värdelös skulle jag vilja säga…

 3. patronen skickar boll efter boll i gapet på HBK:s mittält…någon som har hörnstatistiken?

 4. Helst Bergholtz om han blir frisk någon gång. Annars prova med Chansa. Vad som helst är bättre än det Landgren gjort dom 2 sista matcherna.

 5. Chansa är ju inte ett alternativ för min del. Han känns som han spelar i en annan liga…
  Bergholtz kunde vara intressant.

  Men jag hade nog tryckt ner Henke som offensiv mitt och kört med Makondele och Sundin på topp.

 6. RA: Om Makondele var inblandad i målet (vilket han ju var) så vill jag bara påpeka att det var Landgren som jobbade fram bollen till Stoffe. SÅ helt osynlig var han väl inte.

 7. Holgersson, Jönsson, Landgren var totalt värdelösa idag. De andra var bara usla. Hade Jönsson varit en bra fotbollsspelare så hade han gjort MINST 1 idag. Men jag tycker att han ska göra fler. Man ska inte missa nicken eller öppet mål så som han gör. Hade Jönsson satt sina chanser så hade HIF punkterat denna matchen långt innan HBK gör 1-1.

  Holgersson slår bort boll efter boll och blir uppsnurrad av allt och alla. Erik lär ju vara borta ett tag till…vad har vi för högerbacksalternativ i ungdomsleden?

  Landgren? Tycker han är tillbaka på ruta 1 igen, där han var innan han gjorde “succe” förra året. Tycker Bosse ska ge Chansa en chans på mittfältet i nästa omgång.

  Annars tycker jag din kommentar om kommentatorn på PPV är klockren. Alla kommentatorer på PPV är värdelösa, tyvärr så dras vi ju med denna snubben varje gång HIF spelar hemma.

  Nä, nu hoppas jag på nya tag i nästa vecka mot AIK, tre viktiga poäng som HIF måste plocka. Blir HIF premiär i år för min del också! Ses på Råsunda!

 8. Pinsamt att vi inte kan göra mål. Vi har åtminstone 4 bra lägen förutom målet och något av dessa måste vi göra mål på. Jag är riktigt besviken på hur vi inte kan trycka dit bollar som i princip redan är i mål, men ännu mer besviken på hur vi låter hbk ta över matchen helt och hållet efter 60 minuter.

  Och nej det var inte domarens fel att vi förlora denna matchen, visst vi fick några domslut mot oss, men vi har tillräckligt många klara chanser att göra mål på i denna matchen att vi ska vinna även om vi fått allting dömt mot oss.

 9. @Wicce
  Att jag klagar på Holgersson är att han blir uppsnurrad på sin kant i defensiven. I offensiven så slog han 99 av 100 bollar till HBK:are. Jag längtar till Wahlstedt kommer tillbaka.

  @John Cooper
  Jo, jag vet…men den bryr jag mig inte om att ta in i tänket. Slår man inte Väsby med vilket lag som helst så är det katastrof. Tyvärr missar jag spektaklet då jag åker hem till Hbg idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*