Betyg: HIF- Elfsborg

Betygen från dagens match. Inte lätta att sätta faktiskt. Så varierande prestation där en kvart i första drar ner betygen för många. Lägstanivån måste höjas, inte minst i backlinjen.

 

Pär Hansson,  5, här var det inte svårt att betygsätta

Christoffer Andersson, 2, är inte ytterback. Spelar oförnuftigt men reder ändå ut det.

Walid Atta, 3, kommer, när han är varm i kläderna, att sopa hem 4:or och 5:or.

Loret Sadiku, 2, har problem i samarbetet med Stoffe. Många lägen dyker upp mellan Sadiku och Stoffe.

Erlend Hanstveit, 2, får den  för en stabil andra halva. Alldeles för tafflig vid Elfsborgs kvittering.

Daniel Nordmark, 2, anonym och blek, nära en etta. Försvinner när han hamnar under press.

May Mahlangu, 3, ligger rätt och jobbar som få. På väg mot form.

Ardian Gashi, 2, när han får yta är han bra men under press visar han på svaghet. Kanske inte helt i form. Men ok, Hiljemark och Svensson är rätt skapliga motståndare.

Rachid Bouaouzan, 1, får inte ut något av sitt spel och rätt att byta ut honom.

Thomas Sörum, 2, gör en ok insats men är alldeles för lätt att flytta på. Kanske dags att börja med Sundin? (Skrev JAG det där?)

Alfred Finnbogason, 4, hade han förvaltat sina andra två lägen hade det blivit en femma. Första gången på många år som vi har en avslutare som levererar både på nick som med fötter… Känns mycket spännande.

 

Mattias Lindström, 3, kommer in och ser ut som om han hittat form igen i samband med sin skada. För något år sedan var det likadant. Svag inledning på året, skada och efter skada FORM.

Erik Sundin, 3, gör ett klockrent mål som stinsen på linjen felaktigt vinkar av. Trist.

Joseph Baffo, bedöms inte men noteras för en viktig rensning i slutet.

 

Conny Karlsson, 3, bättre byten än senast, Hanstveit in knappt bättre än Baffo som helhet. Finns problem där. Många ropar efter Edman. Inte jag. Än. Men snart börjar jag tro på alla som saknar honom.

Domarteamet: Stefan Johannesson. 1, har bestämt sig för att inte påverka matchutgången och därför tillåter alldeles för mycket skitspel från Elfsborg. Borde fått två röda till i matchen. Om Stefan följt regelboken. Avvinkningen på Sundin är feg från assisterande.

7 kommentarer

  1. Hanstveit…..en fet etta, riktigt kass, märkligt att du inte noterade det. Nordmark likaså, uträttade ingenting med sina kyllingaben. Sörum….en stark nolla, totalt osynlig, inga intentioner överhuvudtaget. Resten får godkänt, thats it.

  2. ASk: Nåja, han gör en stabil andra halva. I övrigt kan du läsa kommentarerna om just Hanstveit, dels efter hans namn, dels efter betyget till Conny,

    Roland: Den största målmissen är utan tvekan Finnbogason. Ska vi ge betyg efter EN miss (där det dessutom finns motståndare som kan rädda)så är vi snurrigt på det tycker jag.

  3. Sörum är inte i målform men i första halvlek pressade han mycket på de gulas backlinje. Bla var det han som pressade på vänsterbacken som slog uppspelet till Gashi innan första målet. Bra betygsättning överlag men Gashi var värd ett högre betyg.

  4. Tycker fortfarande både May & Gashi underpresterar – visst har man höga krav på dom sen förra säsongen men kan också vara att motståndarna lägger mer press/extra bevakning på dom men då borde det samtidigt öppna upp lägen för t.ex. våra yttrar som båda var underkända igår.

    Men att Stoffe inte skulle vara högerback är en märklig kommentar, om man nu inte legat i en håla de senaste 2 decenierna vill det säga: det är på den positionen han spelat mest & bäst på men visst funkar han fint också som ytterbreddare – tror mer hans utsatthet beror på som du är inne på att han inte spelat ihop med Lorent så länge & att Elfsborg hade en viss Messi-kopia i form av Hult på den kanten som Stoffe lyckades ändå avväpna tillräckligt bra för Hults mål kom ju på Erlands kant…

  5. Två på fyra varav de två missarna var större än Sörums. Sörum fick sitt avslut räddat av en utespelare när bollen var på väg in. Finnbogason missade målet två gånger i rena frilägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*