Bergholtz från start i sista matchen

Ikväll kommer den sista matchen att spelas på den öststats-liknande Värendsvallen i Växjö. Och från start på mittfältet ser vi ex-HIF:aren Marcus Bergholtz.

Han lämnade avbytarbänken i Helsingborgs IF för en nystart i Öster. Kontraktet är skrivet för de kommande 2,5 åren.
Nervös? Det finns ingen­ anledning att vara. Jag tycker bara att det ska bli roligt att göra första seriematchen för Öster. Laget har gjort det bra så här långt och nu gäller det för oss att fortsätta prestera, säger Marcus Bergholtz till Smålandsposten.

Jag har lämnat en seriös­ förening för en annan. Öster är en ny miljö, men väldigt mycket påminner om den i Helsingborgs IF. Klubbarna satsar och fotbollsfilosofin känns densamma. Öster vill ju också rulla boll.

Ex-HIF:aren har två gånger lånats ut under höstarna, en gång till norska Stabaek och en gång till Ängelholm.
Under tre månader i Ängelholm hade Östers tränare Roar Hansen nykomlingen i träning.
Det var under min sista höst i Ängelholm, Jag tror att Marcus då spelade alla seriematcher, minns Roar Hansen.

Östers sportchef Peter Kuno Johansson är inte det minsta orolig över Marcus Bergholtz snabba seriedebut.
Han kommer att göra ett jättebra jobb för Öster, men det kan ta tid. Marcus har rutin från allsvenskan och han har spelat i U 21-landslaget. Det har ingen av våra killar gjort, förklarar Peter.
Beskriv Marcus Bergholtz?
Han springer mycket, har en bra passningsfot, och vill vara delaktig i spelet. Det här blir bra.

 

Vi på Allt Om HIF passar naturligtvis på att tacka Bergholtz för sin tid i HIF och önskar honom all lycka i Östers IF!

 

1 kommentar

  1. Man kan småle åt deras nuvarande hemmaplan som är ett östatsbygge absolut i klass med Malmö stadion men på platsen för den g:a Värendsvallen (från 1923) står det nu en nybyggd arena som gör Olympias nuvarande status till som bäst en OK halvmesyr av modern fotbollsarena men kan de snåla smålänningarna (Tänk KFF:s nybygge också) så kan vi också!

    Ombyggt Olympia klart senast om 1½ år måste vara ett krav på nästa årsmöte och tills dess kan vi spana in en sådan här välbyggd & välplanerad arena (om än namnet är lika hemskt som alla sponsrade nybyggen) men namnet Olympia består då det bara blir en ombyggnad & ingen nybyggnad!

    http://www.mediekan.se/mha/bygge.php

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*