Åge- dagen dagen efter dagen dagen före

En dag sen men här följer snacket med Åge efter matchen mot Celtic och lite inför Djurgården.

Höll på att säga grattis, men det hade nog blivit fel. Fast det var en riktigt bra första halvlek.

– Vi gjorde en bra match med riktigt fint spel. Tyvärr börjar vi lite illa där många beslut blir fel och de fick ett tidigt mål. Tycker vi skulle ha gått lite hårdare på vid inlägget och att Jere skulle varit lite närmare sin markering. Man har inte råd att ge bort såna lägen.

– Men bortsett det så måste vi göra mål på våra frilägen. Internationellt ska det vara mål på något av lägena även om målvakten gör ett par riktigt bra räddningar. Framför allt borde May fortsatt att löpa och runda målvakten.

– När det gäller matchen så spelar vi bra fotboll men belöningen är ju inte där om man inte gör mål. Ur prestationsvinkeln är det en bra match vi gör.

Deras andra mål, vad säger du om det?

– Vi måste hålla markeringarna bättre. Men de gör det bra. De har en spelare (nr 88) som står och håller i både May och Bedoya tillräckligt länge för att Samaras ska lyckas göra sig fri. Synd att domaren inte ser det.

Ja domaren, han var petig vid våra hörnor kändes det som. Såg att du var ute och pratade med honom direkt efter matchen.

– Det stämmer. Jag frågade honom om varför han blåste och han menade att vi stängde målvakten. Men visst får man stå där om man inte gör en aktiv förflyttning. Det verkade inte gälla i Portugal och jag sa till honom att vi tydligen inte har samma regelbok. Han gillade inte riktigt det svaret…

(Enligt regelboken är det bara obstruktion om du aktivt rör dig mot målvakten eller i hans väg utan att bry dig om bollen och en av hörnorna döms bort korrekt. Resten felaktigt. Detta efter att noga tittat igenom repriserna. /Reds kommentar)

Hur ser du på möjligheterna i returen?

– Tycker att de är ganska goda. Det kunde naturligtvis ha varit bättre men Celtic är inte känt för att gnetspela och en kompis som sett Celtic många gånger var mycket överraskad över att Celtic tex inte hade bollinnehavet. De vinner det i princip alltid.

Det har varit turbulent med spelaromsättning. Hur tycker du att våra nyförvärv klarat sig?

– Bedoya är redan inne i laget känns det som. Djurdjic är en kvalitetsspelare som vi kommer att få mycket nytta av i höst. Accam har gjort bra inhopp. Det ser bra ut inför hösten.

Men nu är det match redan på lördag. Några förändringar i laget?

– Det blir det. Wahlstedt och Edman har problem igen. Bedoya är lite trött i hamstring (baksida lår) och vilar kanske. Men vi har goda ersättare.

Sörums vader då?

– Han var lite trött i dem och bytte i tid. Det handlar mycket om gräs/konstgräsbyten. Men han kan spela som det ser ut nu.7

En supporterfråga. Vad händer med Emil Krafth? Många, inklusive jag, vill gärna se honom.

– Han kommer att få spela.

Redan på lördag?

 Ja. Och Baffo ersätter Atta som är avstängd så vi får en ung backlinje.. men oerhört talangfull.

Är Lindström tillbaka?

– Nej, tidigast nästa vecka.

Då återstår bara att tacka för idag och önska lycka till på lördag.

– Tack ska du ha!

 

Så kan startelvan se ut på lördag:

Pär

Krafth- Sadiku- Baffo- Jere

Nordmark- Gashi- May- Stoffe

Sörum- Djurdjic

1 kommentar

  1. Usch, börja inte använda “prestationssnack” om matcherna för då börjar jag tänka på den hemska tiden med Söderberg/Lagerbäck där resultatet var underordnat prestationen, men med den stora skillnaden att det HIF presterar normalt sett leder till mål medan sättet landslaget spelade på var att stänga matchen & hoppas att alla oavgjorda matcher gav pass till slutspel samt då & då få in ett vinstmål genom en individuell prestation…

    Skoj om Krafth får spela på lördag då man nästan hunnit glömma bort killen helt & synd på en sådan talang, får bara hoppas både han & Jere varit och besökt Knoll & Totts frisör innan matchen -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*