Bekräftat: Ajdarević klar för HIF

Efter att ha debuterat i Falkenbergs FF som 16-åring flyttade han till de brittiska öarna 2007 för att testa vingarna i Liverpools ungdomslag. Via Leicester och Hereford blev det sedan Sverige igen och tre år delat på Örebro och IFK Norrköping, innan han sommaren 2012 såldes för miljonbelopp till belgiska storklubben Standard Liège, som vi helsingborgare minns väl från Europa League för ett par år sedan. Senaste året har han tillhört Charlton Athletic i The Championship på lån. Nu är Astrit Ajdarević klar för Skånes Stolthet!

Redan under tisdagen rapporterade Expressen att Ajdarević var klar för klubben. Idag bekräftades affären av HIF som i ett pressmeddelande berättar att det handlar om ett sexmånader långt lån fram till sommaren på den offensivt skickliga mittfältaren. Han ansluter direkt till sina nya lagkamrater på träningslägret i Portugal och gör sin första träning med laget på lördag.

Faktumed är att Astrit ryktades till HIF redan inför säsongen 2013 då dåvarande tränaren Roar Hansen och dåvarande sportchefen Jesper Jansson besökte spelaren i Liège, men övergången blev som bekant inte av då ekonomin sade stopp. Nu är situationen annorlunda och HIF och Standard har alltså kommit överens om ett lån där lösningen sägs vara väldigt optimal för HIF. Standard Liège ska stå för större delen av Astrits lön, och enligt uppgifter betalar HIF endast runt 30 000 kronor/månaden för att låna mittfältaren, precis i linje med de budgetramar Henke har satt upp.

Ajdarević är klar på lån fram till sommaren
Ajdarević är klar på lån fram till sommaren

Nu kan man ju fråga sig hur Henke har tänkt att använda sitt senaste tillskott. Redan innan har han sagt att det finns för många mittfältare i truppen, och Smárason är fortfarande inte såld. Kanske är det fler spelare på väg ut på lån? Kanske vill Henke använda Ajdarević som släpande anfallare eller rent utav anfallare? Framtiden får helt enkelt utvisa. Klart är i alla fall att vi får in en riktigt bra spelare som bevisat att han håller bra klass under sin senaste sejour i Allsvenskan.

Vi på Allt om HIF hälsar Astrit varmt välkommen till Skånes Stolthet!

Uppdaterad: Ingen köpoption finns inskriven i kontraktet, det handlar om ett vanligt lån som sträcker sig till den 15 juli.

Fakta
Namn: Astrit Ajdarević
Ålder: 24 år
Längd: 191 cm
Vikt: 80 kg
Position: Mittfältare
Moderklubb: Rinia IF
Tidigare klubbar: Falkenbergs FF, Liverpool, Leicester City, Hereford United, Örebro SK, IFK Norrköping, Standard Liège, Charlton Athletic

Emil.Carlsvärd.BBL

2 kommentarer

  1. Hoppas det där med lönelösningen stämmer för annars känns det som en rent ut sagt en dum lösning med dels så många mittfältare i truppen, och dels dyra sådana vilket gör att det ekonomiska spelutrymmet är ytterst begränsat…
    Annars känns det som han slåss med Bojanic om den släpande rollen och det är bra då han är lite upp & ner i form samt viss skadebenägenhet verkar det som – inget nytt om det blir en träningsmatch för HIF mot det lokala laget vars plan de spelar på?

  2. Inga uppgifter om ev motstånd men då matchen är planerad till imorgon bör där ju komma information idag

1 trackback/pingback

  1. Veckan som gick – v 8 : | Allt Om HIF |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*