Att vara den man är och stå för sina åsikter!

Rubriken kan på många sätt antyda att nu kommer ännu ett inlägg om Henrik Larsson. För sannerligen har han både varit den han varit och dessutom stått upp för sina åsikter! Men nej, det kommer med största säkerhet att bli en tsunami av “Henke-inlägg/stories/debatter/historik/minneskavalkader” etc etc den närmaste tiden i vilket fall, så jag vill belysa ett annat, trots allt aktuellt ämne istället…

I ett antal veckor/månader(?) har supportrar på diverse HIF-relaterade sidor klagat mer och mer högljutt på att den lokala dagstidningen inte bevakat HIF tillräckligt under säsongen, och möjligen inte heller tidigare. Ni vet historian bakom vid detta laget, så jag behöver varken fylla på med citat eller uttalande, eller hur?

***

Det kommer hela tiden nya flugor i cybervärlden, och att “Blogga” har varit populärt och “inne” ett tag nu. Många slutar redan innan de börjat för att; “-Hej” Någon svarade på mitt inlägg och höll inte med!”. Många tycker det är jätteroligt att få kommentarer och skriver vad sjutton som helst för att få andras åsikter slängda tillbaka i ansiktet.
Detta “bloggandet” har skapat en hel ny yrkeskår i landet/världen och jag förstår de riktigt utbildade journalisterna som känner sig undanskuffade då de får mindre och mindre läsare.

***

Vet ni hur många “hobbyjournalister” (bloggare) det finns i vårt land? Nej, jag trodde inte det heller…

***

Att skriva hej och blej, samt fabricera ihop ett spännande liv (läs: Blondinbella), kan vara en lukrativ bransch, det finns alltid folk som tycker det är spännande att läsa om hittepå-saker och tomma rykten (läs: Se&Hör). Men att verkligen skriva något som är intressant, verkligt och förankrat, det är ungefär bara en promille av alla “hobbyjournalister” som ägnar sig åt. Att dessutom stå för sina åsikter, med namn och med bild, det är bara ytterligare en promille av dessa som faktiskt gör det.

***

De som känner mig personligen, vet att jag står för mina ord, mina handlingar. De som känner mig personligen vet att jag har åsikter om det mesta och dessutom vågar säga dem högt!

***

Det finns dock opinionsbildare på internet, på bloggar, som i skydd av ett så kallat “nick” triggar igång debatter och har åsikter. Personligen har jag väldigt svårt att ta dessa “no-names” på större allvar, då jag inte vet om det verkligen finns en person bakom, eller det bara är “Hitte-på-personer” som för att bli hörda, bli sedda skyfflar ut en åsikt eller en kommentar så att de får uppmärksamhet?

***

Jag kommer till kärnan nu…

***

Jag har följt debatten om lokaltidningens “icke-bevakning” eller bevakning på lite avstånd. Helt enkelt av den anledningen att jag tycker de gör ett bra jobb utifrån de förutsättningar de har, både vad gäller ekonomiskt och redaktionellt. Jag som dessutom bor på 3-timmars avstånd från “kärnan”, tycker det är ovärderligt att få läsa denna lokaltidnings nätbilaga.

När så denna lokaltidning faktiskt sträcker ut en öppen hand, riktat till supportrars, oponionsbildare och även till HIF, så blir de mottagna av inget, absolut inget! (Nu vet jag att det faktiskt fanns två representanter från HIF, en från E-Zine och en “övrig” på plats). Men med tanke på denna “storm” tycker jag det var rent ut sagt patetiskt!

Varför man nu gnäller och skäller och till och med får till ett möte, utan att ta vara på tillfället är för mig totalt oförståeligt. För att göra paralleler till politiken, så är det väl ungefär likadant? Det går att sitta vid köksbordet/tv-soffan och tycka en massa, men att engagera sig och få sin röst hörd, verkligen hörd personligen), det är det inte många som vågar(?) göra, tyvärr!

***

Jag ser mig varken som “hobbyjournalist” eller opinionsbildare här på Allt Om HIF. Jag skriver för att jag brinner för ämnet och för att jag har åsikter, som jag dessutom står för. Man kan ha åsikter om mina inlägg. Man kan gilla dem eller inte. Oavsett vad, så står jag för varenda ord!

***

Jag vill därför ge ett STORT plus till Helsingborgs Dagblad som lyssnade på åsikterna och handlade därefter!

Jag vill därför ge ett STORT minus till alla dem som hade åsikterna men som inte vågade stå för dem personligen!

9 kommentarer

 1. Jag har djävligt stor förståelse för tex Presidenten och att han inte kom kl. 18 en arbetsdag till ett möte han inte kallat till.

  Men allt är ju så enkelt för alla som har åsikter om att andra har åsikter… Jag, personligen, anser inte att Presidenten inte står för sina åsikter bara för att han inte tog ledigt från jobb för att åka 28 mil tor.

 2. Väl rutet. Alla bloggare och aktiva på E-zine och andra forum ska omgående sluta med dessa jävla nick. Riktiga namn för hela slanten, helst med en bild där vi är ordentligt nyklippta.

 3. Fredrik:
  Du använder ju själv ett nick på sv.fans., där du torgför dina åsikter!
  Dessutom ledde Presidentens blogginlägg till en öppnare attityd från HD och verkar vara öppna till förändringar, vilket jag tycker är positivt!

 4. Men…inte syftar väl Ymer på mig? Senast handlade det om “en större HIF-blogg”. Men nu? Nä, det här är allmänt snack. Fattar inte hur både Leif och Bo Inge kopplar det här inlägget till mig… :/

  Dessutom måste det kännas FRUKTANSVÄRT för Ymers sju medbloggare på AOH som “inte tas på allvar” av sin kollega. Men visst, dessa ”no-names” och ”Hitte-på-personer” “skyfflar ju bara ut en åsikt eller en kommentar så att de får uppmärksamhet” så det kanske de får ta…

  *suck*

 5. Tycker jag ser samma trend här som på HIF:s årsmöte. Många som är förbannade och har åsikter, men när man bereds utrymme att påverka – dock med tillägget att man måste göra det personligen och på plats – då blir manfallet tämligen totalt. Jävligt trist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*