Assyriska är bästa laget vi mött.

Foto Samone Falkman

I eftermiddag klockan 15.00 spelar Akademi HIF mot Assyriska BK på Ruddalen i Göteborg. Mötet hemma i våras slutade oavgjort och nu väntar alltså returen. Vi ställde några frågor till tränare Jonas Ohlander om uppgiften som väntar. 

Ohlander meddelar goda nyheter för Akademilaget Foto: Samone Falkman
Tränare Jonas Ohlander väntar sig en tuff match. 
Foto: Samone Falkman

Match mot assyriska väntar, ett lag som kämpar för att hänga med toppduon i tabellen, hur ser du på motståndet?
Assyriska tycker jag är det bästa laget vi har mött i serien, så det blir en tuff match. De har ett tungt, stabilt och erfaret lag som även spelar en bra fotboll. Vi gjorde en bra match mot dem hemma och fick ett oavgjort resultat, men nu möter vi dem på deras hemmaplan och på konstgräs, så det blir inte enkelt.

 Ni fick göra tre byten senast kopplat till skador på spelare, hur är läget i truppen in för matchen?
Läget i truppen är väl lite upp och ner. De som gick ut mot Lärje (Mattias Freij, Mohamed Ramadan och Michel Babier) är tillbaka i träning, men Elias är fortfarande skadad och Måns Ekvall fortfarande sjuk. Ikväll på träningen får vi se vilka som kan vara redo för spel imorgon.

 Senast mot Lärje var du något missnöjd med framförallt först halvlek, vad har ni talat om för att ändra på det?
Vi hade ett möte på måndagsträningen där vi pratade om varför det blev som det blev och fick till en bra diskussion. Framförallt varför vi inte genomförde den plan som vi hade bestämt och tränat på under veckan.
Det är viktigt för killarna att förstå att man inte får någonting gratis på denna nivån utan att man måste göra en 100-procentig arbetsinsats varje match, hela tiden. Det hoppas vi ska ändras till matchen imorgon!

 Vad tror du kommer krävas för vinst mot Assyriska?
Att vi vågar spela vårt eget spel, som jag tycker varit något sämre de senaste matcherna, samtidigt som vi fortsätter att vara stabila i försvarsspelet och håller ihop laget och inte ger Assyriska stora ytor, för då är de väldigt bra!

 

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Är i Götet redan men ett återbesök på Ruddalen står inte på agendan just nu (alldeles för många hemska minnen om än senaste HIF-besöket var en Cupvinst), så spar mig till Rambergsvallen i morgon och får man hoppas fler positiva minnen att ta med sig därifrån…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*