Allt Om HIF tippar Allsvenskan – Omgång 23

Äntligen drar Allsvenskan vidare. Toppstriden lever och i botten är Syrianska avhängda men det är många som slåss om nytt kontrakt. Omgång 23 står för dörren och det är Björn Velander och Bjarki Tordarson som berättar för er hur den slutar. 

AOH Tioppar

1) Åtvidabergs FF – Östers IF

Björn: Åtvidaberg är svårslagna hemma med endast tre förluster. Men Öster har haft en bra trend de senaste omgångarna. Frågan är bara om de har kunnat konservera formen över uppehållet. Jag tror på en tät match där Åtvid backar hem och försöker hålla tätt. Det straffar sig.
Slutresultat: 0-2

Bjarki: Öster spelade sist mot MFF och gjorde väl en ok 1-1 match. Ur statistiska ögon sett så har ju Pablo Pinones Arce gjort 6 mål på 2 matcher. Så ett hat-trick skulle sitta fint, statistiskt sett. Åtvid har plockat en poäng på de tre senaste matcherna, vilket gör att jag sätter en fet tvåa på denna.
Slutresultat: 0-4

—————————————————–

2) Gefle IF FF – IF Brommapojkarna

Björn: En poäng skiljer lagen åt innan matchen. En poäng och lite målskillnad är vad som skiljer laget som får stanna i Allsvenskan kontra det som åker ur. Fördelen med hemmaplast för Gefle kommer vara tungan på vågen.
Slutresultat: 2-1

Bjarki: Gefle snittar 1 poäng/match, vilket faktiskt är bättre än BP (0,95poäng/match), De har bättre målskillnad (-10 jämfört med BPs -16). BP har svårt för att göra mål på bortaplan. Med blygsamma 0,8 mål/bortamatch vinner man inga matcher. Dessutom så släpper de in 2,7 mål/bortamatch.
Gefle borde vinna denna med 2,9 mål men ändå släppa in 0,85 bollar.
Slutresultat: 3-1

—————————————————–

3) IF Elfsborg – IFK Norrköping

Björn: Två lag som slåss i ingenmansland. Elfsborg har haft problem den senaste tiden medan Norrköping å sin sida gick in i uppehållet med en behaglig kross av Syrianska. Anders Svensson var i väg och lekte med landslaget och det kan nog sitta i än.
Slutresultat: 1-2

Bjarki: Elfsborg klarade inte av att slå Blåvitt. Inte heller Öster. De hade problem mot DIF och jag hoppas att den trenden fortsätter. Norrköping, som krossade Syrianska förra omgången, har förhoppningsvis samma driv och blodlust i kroppen sen dess. Jag tror på IFK denna omgången.
Slutresultat: 1-2

—————————————————–

4) Halmstad – IFK Göteborg

Björn: Åtta omgångar återstår och endast en poäng skiljer de tre lagen i streckstriden åt. Halmstad är tvingade att gå för att få minst en poäng. De har ett knepigt program framför sig. Göteborg är tvingade att vinna för att hänga med i toppstriden. Det ska inte vara några problem för Göteborgarna men jag kan tänka mig att Selakovic gärna vill sätta en käpp i hjulet för sina gamla lagkamrater och samtidigt hjälpa HBK till säkrat kontrakt. Men jag tror inte att Halmstad räcker till denna gång.
Slutresultat: 1-2

Bjarki: Halmstad en lite som en släkting som man skäms över att ha. Man vill inte erkänna det men man jublar ändå lite i det tysta när det går bra för dem. HBK får gärna stanna i Allsvenskan ett år till. Falkenberg får gärna tar sig upp så blir det inte allt för långa bortaresor nästa år. Men om vi ska vara realistiska så kommer de inte att ge Göteborg IFK någon lektion i fotboll.
Slutresultat: 1-3

—————————————————–

5) AIK – Kalmar FF

Björn: Det blir en enkel match för AIK. Kalmar har inte imponerat på sista tiden och ska inte ha något att hämta när de åker till kompisarenan. Inte ens om gräset släpper och bollen studsar snett och målvakten bländas av solen som studsar i Rydströms flint så blir det vinst.
Slutresultat: 3-0

Bjarki: AIK borde inte ha några problem här. KFF spelar som om där faktiskt vore en morgondag. Annat än AIK. De gör många mål. Många och snygga dessutom. Kalmar är verkligen inte uppe i den nivån där de kan slå AIK, speciellt inte i huvudstaden.
Slutresultat: 4-1

—————————————————–

6) Syrianska FC – Mjällby AIF

Björn: Teoretiskt är det möjligt för Syrianska att klara sig kvar i allsvenskan. Man måste ta typ full pott och alla lag i bottenstriden måste förlora sina matcher dock. Så i verkligheten i stora världen utanför Södertälje där Syrianska bor händer inte sådant. Inte ens i Buster skulle de klara sig kvar. Mjällby har ett uselt bortafacit, men Syrianska har ett ännu mer uselt hemmafacit.
Slutresultat: 1-3

Bjarki: Syrianska fick storstryk förra omgången och jag undrar hur många gånger SFCs avhoppare Özcan sade upp sig och kom tillbaka under landslagsuppehållet? Mjällby åker inte hem utan en trepoängare i bagaget, annat vore löjligt.
Slutresultat: 0-2

—————————————————–

7) BK Häcken – Helsingborgs IF

Foto: Bjarki Tordarson
Simovic blev tvåmålsskytt mot Häcken i mötet på Olympia i våras. Slår han till även denna gång?
Foto: Bjarki Tordarson

Björn: Vad ändrade Häcken inför den här säsongen? Klubbmärket. Se hur det har gått sen. Fotbollsgudarna gillar inte sånt där,  så när El Kabir kom och började göra mål så såg de till så att han blev skadad. Allt för att de bytte ett gräsligt emblem till ett som finns i sådana där dataspel där man inte har köpt loss rättigheterna till att få använda de riktiga lagens emblem.
Helsingborg kommer från ett par resultat som på pappret ser ganska bra ut men om man studerat dem närmare så ser man att insatserna inte varit så mycket att hurra för. Jag förutsätter att man har använt uppehållet till att öva in spelet så att man är med i matchen från början.
Slutresultat: 1-3

Bjarki: STATISTIKNÖRDVARNING! Vem har gjort 49,9% av Häckens mål? El Kabir. Om han inte kan spela så tittar vi på Häckens nästbästa målskytt. Vem är det? Jo, den gammle HIFaren Makondele. Han har dock bara gjort 5 mål denna säsong, lika många som en viss Nantes spelare som en gång tillhörde HIF. Alltså 20% av målen. De två spelarna utgör nästan 70% av målen som Häcken har snubblat in denna säsong. Målvakten Christoffer ”ginger-Ronaldinho” Källqvist har släppt in 1,5 mål/match, vilket i sig inte är så mycket för att vara ett ”bottengäng” men inte tillräckligt bra för att hålla nollan mot HIFs alla målskyttar.
Accam: 9, Lindström: 9, Simovic: 8, Santos: 4 och om man ska grotta ner sig ännu mer i statistik så har Smárason gjort nästan lika många mål/match (0,25) som Simovic (0,36). HIF gjorde 10 mål i Augusti månad men det oroar mig att Pär Hanson även har släppte in 9 mål (1,8 insläpp/match) under samma period. Inte därmed sagt att jag anser Hanson som någon säkerhetsrisk. Jag är bara orolig över vad som händer i försvaret. Vi har ju Sveriges bästa målvakt och Sveriges… oj, jag menar Albaniens bäste mittback. Så klyschigt som det låter så är det enklaste sättet att vinna helt enkelt att göra ett mål mer än motståndarna. Men i denna matchen ser jag gärna mer än ett mål, helst inga insläppta.
Slutresultat: 0-4

—————————————————–

8) Malmö FF – Djurgårdens IF

Björn: Det borde inte vara några större problem för Malmö i det här mötet. Djurgården har blandat och gett och även om Malmö bara fick oavgjort mot Öster så tror jag tyvärr att de kommer vinna ganska komfortabelt.
Slutresultat: 3-1

Bjarki: Finns det något mer att säga än att jag vill att stekarna ska slå smurfarna? Kan de göra det om nu Prijovic är avstängd denna matchen? Tror inte det. Inte på Swedbank i alla fall. Men mitt hjärta hoppar ur min kropp och över tangentbordet och skriver: 1-3
Slutresultat: 1-3

Björn Velander BBL

Bjarki Tordarson BBL

 

2 kommentarer

  1. Som om Bjarki inte bjuder på tillräckligt med nörderi i avdelning statistik för Gefle, får man än mer för HIF -:) Men alltid skoj att gotta ner sig, dock tror jag denna gång tabelläget talar för hur det slutar i morgon. Men så komfortabelt som 2-3 måls marginal tror jag inte: 2-1 till HIF

    Annars absolut heja både HBK & FFF: alla bortamatcher som ligger närmre än Gefle är en stor fördel -:)

  2. Kul att jag inte är ensam om att gilla statistik! Jag tror dock att mitt intresse för statistik är mer på allvar än mitt tips. Jag kör stenhårt på 4 måls marginal. Kanske för att intervjun med Santos lyfte min tro på seger med ett snäpp, kanske för att jag inte kan tippa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*