Assad Al Hamlawi: “Mitt personliga mål är att vara med i startelvan hela tiden”

200715 Helsingborgs Assad Al Hamlawi jublar efter sitt 1-1 mål under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Helsingborg den 15 juli 2020 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0025

Assad Al Hamlawi har gjort en resa som heter duga det senaste året. Förra året gjorde han 14 mål på 17 matcher i Ängelholm, fick provspel i tyska storklubben Schalke 04, värvad av HIF, åkte på en skada inför säsongen, kommer tillbaka, får kliva in från bänken uppe i Göteborg och kvitterar. Nu efter ett par bra insatser i HIF-tröjan står dörren på glänt för en kontinuerlig startplats. AOH träffade vår lovande anfallare…

Han träder in i den mixade zonen på Olympia klädd i keps, och höjer därmed sin ungdomliga aura till en ny nivå. Assad Al Hamlawi har tagit steg för steg under säsongen. Numera är han en aktör som knackar på dörren till en kontinuerlig startplats. En säsong som började med skadebekymmer som höll honom borta från spel en längre tid. När frågan ställs om vad som var viktigt under rehab-tiden pekar Assad på tålamodet.

“- Det var att ta det lugnt och inte stressa. Låta kroppen känna efter och läka helt.” Svarar HIF-anfallaren.

Som Anfallare i ett HIF som haft problem i offensiven, bad jag honom beskriva hur Offensiven ska se ut på sina bra dagar.

Det är att spela upp igenom mitten och hålla i spelet, sedan ut på kanterna för att hitta inlägg. Svarar Assad och får fotboll att låta som en lektion i Algebra.

Men föredrar du att spela med två eller som ensam anfallare?

Nä, Båda funkar lika bra. 

Hans anfallskollega Anthony Van Den Hurk har flera gånger i Media beskrivit att han har egna personliga mål under säsongen. På frågan om han själv har några personliga mål för fortsättningen av säsongen har han en tydlig målsättning.

” – Mitt personliga mål är att vara med i startelvan hela tiden. Men såklart låter jag det ta sin tid och komma in i allting” Svarar 19-åringen vuxet.

Assad Al Hamlawi är med sina 180 centimeter långt ifrån den längsta spelaren i HIF:s trupp, men trots det hör det inte till ovanligheterna att Assad använder sitt huvud med bravur utan är ofta ett farligt vapen på hörnor och inlägg.

Jag tycker du har en närmast exceptionell timing och och skicklighet på huvudet, är det något som du har övat på speciellt?

” – Jag har väl haft det sedan jag har varit liten, men det är något jag har tränat extra på då och då.” 

Vad tycker du själv är din bästa egenskap som fotbollsspelare?

” – Det är huvudspelet och min vilja till att kämpa.” Tycker anfallaren efter att ha fått fundera.

Assad Al Hamlawi har gjort en resa som heter duga det senaste året. Förra året gjorde han 14 mål på 17 matcher i Ängelholm, fick provspel i tyska storklubben Schalke 04, värvad av HIF, åkte på en skada inför säsongen, kommer tillbaka, får kliva in från bänken uppe i Göteborg och kvitterar. Nu efter ett par bra insatser i HIF-tröjan står dörren på glänt för en kontinuerlig startplats. Gamle tränaren i Ängelholm, Roar Hansen var inte alls förvånad över hans framfart och jämförde honom med en av bronshjältarna från 1994. Men Assad själv hade ingen om vem landslagsspelaren i fråga var.

Assad Al Hamlawi i Ängelholmströjan
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Roar Hansen kallade dig för en modern Kennet Andersson häromsistens, tycker du att den beskrivningen är korrekt?

” – När jag fick veta vem det var… (Skratt) så kan jag hålla med om det.” Svarar Assad och spricker upp i sitt karaktäristiska leende.

Finns det någon annan spelare du försöker efterlikna?

” – Jag ser upp till Ronaldinho väldigt mycket. Sen så klart Mix.”  Ger Assad som svar samtidigt som han sänder ett extra leende till Mix Diskerud som sitter i bakgrunden och övervakar intervjun i väntan på att hans lunchkamrat blir färdig med media för dagen.

Men bortom elitsportens allvar där individuell skicklighet ofta betyder väldigt mycket, finns det en viktig egenskap som Assad Al Hamlawi har till sitt förfogande. Sitt leende. På Olympias träningsplan 5 kan man nästan alltid räkna med att Assad Al Hamlawi är där med sitt leende och skämtar.

200505 Assad Al Hamlawi under en fotbollsträning med Helsingborg den 5 maj 2020 i Helsingborg.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92492

Jag beskrev dig som lagets glädjespridare i en krönika, har jag rätt?

” – Det är nog bara som jag är. Det är alltid “nice” att vara glad, tycker Assad och bekräftar sitt svar i realtid.

Med tanke på Assads resa det senaste åren blir jag fundersam om var han själv ser sig i framtiden.

Du har gått från Division 2 och Ängelholm och Provspel i Schalke, till att konkurrera om startplatserna i HIF. Var ser du dig själv om 4-5 år?

” – Det vet jag inte. Jag hoppas på att kommit utomlands och kommit långt i min fotbollskarriär.” 

Någon speciell liga?

” – Premier League, eller nån liga i Italien”

Vad ska du göra för att hamna där? Vad är det du behöver förbättra?

“- Allt.” Svarar Assad och skiner än en gång upp.

Nuförtiden finns det många som diskuterar mångmiljon-bud från Italien och vissa spelares vara eller icke var i HIF. Men när vi gör det får man inte glömma de andra yngre förmågorna i detta rödklädda lag. För visst finns det hopp och ungdomlig entusiasm på fler ställen i dagens HIF.

Min Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*