Inför HIF-IFK Norrköping med Adil Kizil “Vi känner att vi har all potential att kunna börja klättra i tabellen”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

Med 10 poäng efter 13 omgångar ligger HIF fortsatt illa till i tabellen. Senast förlorade man med 4-1 i Skånederbyt, trots en periodvis bra prestation som gav lite självförtroende inför fortsättningen. Ikväll väntar ännu en match då tabelltvåan IFK Norrköping kommer till Olympia, så vi tog ett snack med HIF:s chefsscout Adil Kizil inför den matchen.

Vad tar ni med er från förra matchen mot MFF?

Först och främst var det tungt att förlora ett derby, så det finns en revanschlusta i gruppen som vi kände direkt efter matchen. Vad gäller matchen i sig kände vi att vi hade perioder mot MFF då vi spelade vår kanske bästa fotboll så här långt i år. Vi hittade våra positioner, kunde styra spelet och därigenom trycka ner ett lag så pass bra som Malmö är. Så totalt sett fanns där mycket att ta med sig trots en 4-1-förlust.

Stundtals kan ni mäta er med de bästa, men trots det ligger ni i botten av serien. Är det frustrerande eller hur känner ni kring det?

Det är klart att det inte är en optimal situation, men vi känner samtidigt att vi har all potential att kunna börja klättra i tabellen. Successivt känner vi att vi börjar växa till den nivån vi klarar av, för varje match som går egentligen. Någonstans behöver vi vinster och tre poäng dock, det går inte att komma ifrån.

Domarna har fått mycket kritik i år. Vad anser ni om det?

Det blir tröttsamt att lägga för mycket fokus på dem. Just i senaste matchen var det lite för mycket tveksamma situationer. Jag kan komma ihåg ett par som jag tyckte var riktigt grova misstag, men vad ska vi göra åt det? Vi kan inte lägga fokus på domarna, utan vi fokuserar bara på oss själva. Är vi så bra som vi kan vara så ska inte domaren kunna vara i vägen heller.

Vad har ni för tankar om Peking och kvällens match?

Norrköping är ett väldigt bra lag. De har satsat och skapat ett bra truppbygge och presterade väldigt bra de första sju-åtta matcherna där de i princip sopade banan med alla de mötte. Senaste tiden har de roterat en del i truppen jämfört med början av säsongen, och har nu också dippat lite i form som resultat av det. Vi vet att det som sagt är en bra motståndare, men vi känner oss trygga hemma på Olympia och har gott självförtroende trots allt.

Matchen spelas på Olympia med start klockan 19.00

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*