Arnor Smarason – “Självklart skall Lilleström tillbaka där klubben hör hemma”

Arnor Smarason vänder hem till Island Foto: Samone Klinteberg

Den förre HIFaren, Arnor Smarason, stannar i Lilleström även kommande säsong. Detta trots att klubben, för första gången på 45 år, får starta om i den norska andradivisionen.

Arnór Smárason, ursprungligen från Akranes på Island, kommer att fortsätta spela med Lilleström i Norge under den kommande säsongen. Detta trots att laget trillade ur den norska högstaligan, i slutet av 2019, efter ett extremt dramatiskt kvalspel mot Start.
För Lilleström, en förort strax öster om Oslo, blir det första gången, på de senaste 45 åren, som man spelar utanför den norska Eliteserien.

“Ja, det var en stor chock att åka ur ligan, särskilt eftersom vi slogs om femte till sjätte plats i början av säsongen. Sen åkte vi på tolv matcher i rad, utan vinst, under andra halvåret och förlorade dessutom kvalet. Nu skall klubben naturligtvis rakt tillbaka till där Lilleström är hemma” berättade Arnór för mbl.is i en intervju om hans framtid i klubben

Smarason, som har kontrakt över 2020, har tillbringat vintern för att återhämta sig från i hållande skador.

“Situationen för mig är att jag återhämtar mig från muskelsvikt och har varit i rehabilitering som kommer att fortsätta till våren. Jag spelade mest småskadad under förra säsongen och kommer att ge allt för att komma tillbaka starkare inför premiären. Jag hoppas att vara tillbaka i April om allt går bra. Jag fokuserar på att komma tillbaka till 100 procent komplett, hjälpa klubben på rätt spår rätt spår och sedan ta tillbaka min startplats” fortsätter Arnór till mbl.is.

Smarason var en uppskattade spelare under sin tid i HIF Foto: Samone Klinteberg

Den 31-åriga mittfältaren/anfallare har en hög status i klubben efter att ha gjort 11 mål, på 37 matcher, för Lilleström sedan han anslöt, från Hammarby, sommaren 2018. Smarason har även en bakgrund i HIF, där han spelade under nästan tre säsonger. Islänningen kom dock till holländska Heerenveen, redan som 15-åring, och stannade i sex år innan karriären gick vidare i danska Esbjerg. Under tiden i HIF var han även, under en kortare period, utlånad till Torpedo i Ryssland. Arnór har gjort totalt 295 ligamatcher i sin karriär och noterats för 64 mål.

På landslagsnivå har han noterats för 26 A-landskamper (3 mål), för Island, varav den senaste var mötet med Estland i Januari förra året. Varje vecka kan du följa Smarason, och andra fd HIFares resa, på våran Proffskoll

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*